Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie plugin na efekty

EnglishPhilips

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

zrobiłem coś takiego:

else if (meta != null && meta.getDisplayName() != null && meta.getDisplayName().equals(Util.fixColor("&8» &6&lStrenght I"))) {
	    	    	if(!owner.hasGuild()) {
	    	    		p.sendMessage(Util.fixColor("&4Blad: &cNie jestes w zadnej gildii!"));
	    	    		return;
	    	    	}
	    	    	if(!owner.isOwner()) {
	    	    		p.sendMessage(Util.fixColor("&4Blad: &cNie jestes liderem gildii!"));
	    	    		return;
	    	    	}
	    	    	if (p.getInventory().containsAtLeast(new ItemStack(Material.GOLD_BLOCK), 25)) {
	    	    		for (final Player u : owner.getGuild().getOnlineMembers()) {
	    	    			p.getInventory().removeItem(new ItemStack[] {new ItemStack(Material.GOLD_BLOCK, 25)});
	    	    			p.sendMessage(Util.fixColor("&8» &7Pomyslnie zakupiles efekt &6STRENGHT I &7dla swojej gildii na 5 minut!"));
	    	    			u.addPotionEffect(new PotionEffect(PotionEffectType.INCREASE_DAMAGE, 6000, 0, true));
	    	    			BarAPI.setMessage(u, Util.fixColor("&6&lSTRENGHT I &7od " + p.getName() + " &7na &65 minut!"), 300);
	    	    		}
	    			}else{
    	    			p.sendMessage(Util.fixColor("&4Blad: &cNie posiadasz 25 blokow zlota!"));
    				}

teraz mam pytanie jak mogę zrobić, żeby opłata za efekt była od osoby? Tzn. jeżeli jest online 4 graczy to płace 4 razy np. po 15 bloków złota. 

Pozdrawiam.

Opublikowano

size() albo length i mnozysz przez liczbe blokow?

Opublikowano

for(User u : osoby z gildii)

sprawdzasz czy jest online i dodajesz do jakiegoś tam inta jeśli jest online dodajesz jeśli nie return 

potem sprawdzasz ile ma ten int i mnożysz np te 32 diaxy czy coś

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...