Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tatuaż gojenie

Deadlyo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Zrobiłem sobie jakiś czas temu tatuaż na wewnętrznej stronie przedramienia i martwi mnie coś

Wszędzie gdzie czytałem (chciałem wiedzieć jak wygląda gojenie) to widziałem podział na dni co w dany dzień może się dziać z skóra (zakres był po 2dni)

Mi za 4dni mijają 2tyg od zrobienia, babeczka w studiu mówiła żebym smarował tatuaż tak to 2tyg właśnie jak zejdą strupy i skóra się zagoi, potem mam tylko raz na dzień go smarować i ogólnie dbać do 6miesiąca aż całkowicie się nie osadzi w skórze

Problemem jest to że mam już 12dni tatuaż, wszędzie gdzie czytałem to w tym etapie na tatuażu są strupy, które już schodzą, tatuaże są wyblakłe, skóra się świeci (łuszczy chyba) tatuaż jest w końcowej fazie

A u mnie nie było ani jednego strupa, było coś podobnego w jednym miejscu mały do tego, taka przeźroczysta powierzchnia wypukła, nie wiem czy twarda bo nie dotykałem, ogólnie do tej pory przez 12dni

na moim tatuażu działo się tylko schodzenie skóry, 2dni swędział jak diabli

Dziś także są jakieś małe przeźroczyste wypustki, smaruję go Alantanem + 2/4 razy dziennie, na noc przed snem (podczas snu niestety go ścieram o pościel) rano go przemywam i znów smaruję

Tatuaż jest lekko ale to naprawdę lekko wyblakły, swego czasu zeszła mi warstwa tuszu bo schodziły takie "wiórki" czarne z niego, rano widziałem schodzącą skórę jeszcze

Czy to normalne, czy raczej iść do studia się dopytać czy to normalne, babeczka mówiła że skoro to pierwszy tatuaż to mogę przyjść w razie obaw

GXKvihi.png

Opublikowano

Myślę, że tatuaż to zbyt poważna rzecz, żeby dopytywać na forum. Trzeba pamiętać, że tatuator czy tatuatorka, która wykonała Ci tatuaż prawdopodobnie zna się na tym najlepiej. No i powinna sprawować nad Tobą pieczę. Nie czekaj, o ile już tam nie poszedłeś/nie zadzwoniłeś.

Opublikowano

Rok temu w sierpniu robiłem tatuaż, goił się koło 2tyg. Wszystko zależy ile masz tuszu, jakiej wielkosci itd. Ja tez nie mialem strupow. Tylko skora sie luszczyla. Dzis wyglada ok, tylko lekko do poprawy

2009 - słyszysz mnie?

• 3 lata później...
Opublikowano

Najważniejsze to odpowiednia pielęgnacja, a do tego trzeba mieć dobry preparat. Wiem, że na pewno tatuażysta coś Ci polecił, ale mi najlepiej pomagał Octenisept. Spróbuj go - powinien Ci pomóc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...