Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc przy zakupach (max 175zł, ram, grafika)

Prot31

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Procesor: Xeon x5460 4x3,16GHz

Płyta Główna: Asus P5QL

Ram: 2x1gb Goodram ddr2 800mhz

Karta Graficzna: 7300gs 512mb

Zasilacz: Mustang 450W z czarnej listy (lecz mam do niego zaufanie ponieważ działa przez bardzo długi czas, trzyma stabilne napięcia i nigdy nie było z nim problemów)

Rodziałka monitora: 1280 x 1024

Z powyższego komputera korzysta moja siostra która głównie gra aktualnie w the sims 3 (na prawie najniższych detalach) i mniej wymagające gry i mam za zadanie zrobić tak by poszły na nim the sims 4 w wysokich detalach na powyższej rodziałce w +30 fps jak najniższym kosztem.

Budżet maks: ~175 zł + kupno podzespołów tylko z odbiorem osobistym

Początkowe plany:

Kupno dodatkowych kości ram 2x1gb ddr2 800mhz aby pc'et miał 4gb łącznie (~20zł) + kupno karty graficznej do 150zł a że akurat w okolicy pojawiła się oferta to Gigabyte hd 7750 2gb ddr3 ( :( )

za 150zł (czy to dobra cena czy za wysoka ?)             Na co zwrócić uwagę przy kupnie tej karty graficznej i co sądzicie o tym ? 

PS: Więcej jak 175zł nie chce wydawać ponieważ jest to już stara konfiguracja i uważam że wydawanie więcej jest kompletnie nieopłacalne.

Jeszcze jedno, w okolicy na mniej znanym serwisie ogłoszeniowym pojawiła się oferta i5-7500 za 250zł!!!, sprzedawca napisał że jest 100% sprawna używana, wysłałem do niego meil'a i zobaczę czy wgl. odpiszę. Czy jeśli mam możliwość sprawdzenia jego czy działa przy odbiorze to czy bezpieczne jest kupowanie go ? Jaka jest szansa na to że padnie po tygodniu jeśli nawet przy odbiorze by działał.

Dziękuje za pomoc... :) 

Opublikowano

Co by działał, procesor ? Tylko gdzie ma działać bo na pewno nigdy w życiu na takiej płycie jak masz. 
Kup od razu 2x2Gb przynajmniej 1066 MHz a nie pieprz się drobnicą. Z tego co zostanie kup grafikę 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

2x2Gb to koszt ok 60-80 zł, nie wiem gdzie masz takie ceny za pamięci. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

@Ktosiu2x2gb ddr2 800 MHz to tak, można dostać, ale 1066MHz 2x2gb ddr2 trzeba przynajmniej 140zł wydać.

Więc tak, z tego wychodzi że 70zł ram + za resztę ~105zł kartę graficzną ? jaką ?

Opublikowano

ten mustang trzyma napiecia? a mierzyles je miernikiem, czy tak o napisales bo dziala dlugo i komp sie nie wiesza? kolezko rozkrec ten zasilacz i widzac co tam jest w srodku przerazisz sie

za 100zl to mozesz szukac gtsa 450, ale nie wiadomo jak to bedzie z tym zasilaczem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...