Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyjazd do Holandii

Benio21

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja teraz siedze w Holandii ,tez do roboty przyjechałem.Na pewno weź więcej jedzenia ,400g piersi z kurczaka kosztuje 4€ .Jako takich ostrzeżeń nie mam ,zależy jak trafisz i czy wyjeżdżasz z jakiegoś biura .

Życzę powodzenia ,jak chcesz coś wiedzieć to pisz .

sygna00e9.png
Opublikowano

Ja mam w sumie tylko jedna rade. 
Jak palisz to nie zarobisz tam zbyt dużo ;)

Szukam grafika, który zobi mi sygnaturkę ;)

Opublikowano

Jeśli tylko będą godziny to zarobi ale z tego co widzę to jeszcze cie wiekowka obiowiazuje wiec zarobisz mniej .

sygna00e9.png
Opublikowano

Jaka tam jest wiekówka, ile ile kosztuje mieszkanie do wynajęcia najlepiej dwu pokojowe w Amsterdamie? Czy jakbym pojechał z dziewczyną i z kolegą dalibyamy radę opłacić takie mieszkanie i czy by jeszcze coś siana zostało?

Opublikowano

Wpisz sobie minimalne wynagrodzenie Holandia i wyskoczy .Co do pokoju nie pomogę bo nie wiem ile kosztuje ,ja place 100€ tygodniowo ,z 50 km od Amsterdamu .Wszystko zależy czy będziesz robił minimum 8h dziennie ,czy będzie wgle tyle godzin ,i od tego jaką ofertę znajdziesz .

sygna00e9.png
Opublikowano
Dnia 12.06.2017 o 11:49, Elek009 napisał:

Jeśli tylko będą godziny to zarobi ale z tego co widzę to jeszcze cie wiekowka obiowiazuje wiec zarobisz mniej .

No niestety jeszcze mnie obowiązuje. Dopiero w październiku z tego wyjdę. Ten tydzień jest moim pierwszym. Zastanawiam się kasy będę musiał średnio wydać na tydzień, żeby jakoś normalnie zjeść. 

Opublikowano

Przychodzi mi głównie do głowy żebyś uważał na rowerzystów. Poważnie, nawet jako przechodzień. Ich prawa tam są dużo bardziej rozbudowane i respektowane.

Opublikowano
5 godzin temu, Amebka napisał:

Przychodzi mi głównie do głowy żebyś uważał na rowerzystów. Poważnie, nawet jako przechodzień. Ich prawa tam są dużo bardziej rozbudowane i respektowane.

Też o tym slyszalem, ale sam nie miałem z tym jeszcze nic wspólnego. Rozwiniesz temat pokrótce?

Opublikowano
Cytat
24 minuty temu, Bóbr. napisał:

Też o tym slyszalem, ale sam nie miałem z tym jeszcze nic wspólnego. Rozwiniesz temat pokrótce?

Myśle, że jestem do tego nieodpowiednią osobą, bo to co napisałam wynika z tego co mówiła mi koleżanka, która tam spędziła trochę czasu. Generalnie powiedziała, że jeśli kiedykolwiek się tam znajdę to żebym na nich uważała. Ponoć mnóstwo osób używa roweru jako środka transportu, zazwyczaj nie są za bardzo wyrozumiali dla przechodniów. Była w lekkim szoku, gdy to opowiadała, bo sama spowodowałaby nieumyślnie mały "karambol" idąc chodnikiem, nie ustępując kobiecie, która akurat jechała rowerem. Jej ciotka żyjąca tam na stałe opowiadała jej, że nie warto wchodzić z nimi nawet w jakąkolwiek polemikę, bo prawdopodobnie to nic nie da. Do tego wszystkiego, żeby ładnie to ująć "jeżdżą na tych rowerach jak dzikusy". xD 

Opublikowano
5 minut temu, Amebka napisał:

Myśle, że jestem do tego nieodpowiednią osobą, bo to co napisałam wynika z tego co mówiła mi koleżanka, która tam spędziła trochę czasu. Generalnie powiedziała, że jeśli kiedykolwiek się tam znajdę to żebym na nich uważała. Ponoć mnóstwo osób używa roweru jako środka transportu, zazwyczaj nie są za bardzo wyrozumiali dla przechodniów. Była w lekkim szoku, gdy to opowiadała, bo sama spowodowałaby nieumyślnie mały "karambol" idąc chodnikiem, nie ustępując kobiecie, która akurat jechała rowerem. Jej ciotka żyjąca tam na stałe opowiadała jej, że nie warto wchodzić z nimi nawet w jakąkolwiek polemikę, bo prawdopodobnie to nic nie da. Do tego wszystkiego, żeby ładnie to ująć "jeżdżą na tych rowerach jak dzikusy". xD 

Takie trochę prawo dżungli z tego co widzę xD

Sporo znjamoych wyjechało do holnadii, dlatego tak mnie zaciekawił ten temat, aż nie wiem czy się w niego przypadkiem nie zagłębię :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy stawka 10.50€ to nieźle jak na 21lat? Chodzi mi o to, że w Holandii jest ta "wiekówka"

I tak.. rowerzyści jeżdżą jak chcą, nie zwracają uwagi na nic. Przykładowo idę sobie chodnikiem, z naprzeciwka jedzie 2 rowerzystów OBOK SIEBIE z uśmiechami na mordach i zaczynają dzwonić. Nie zjadą Ci tak, że pojadą jeden za drugim. Musiałem zejść na trawę. Trochę porąbane no ale cóż 

Opublikowano
13 godzin temu, 9Jarek9 napisał:

To zależy gdzie ci tyle proponują. 

Początkujący pracownik IT. Praca lekka, nie ma na co narzekać 

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...