Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

TitanAXE vs. Pukawka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jestem wlascicielem 4 serwerów  w tym płatny bungeecord) na hostingu Pukawka (maxcraft)

Niestety, nie czuję się w tym hostingu i chciałbym przenieść moje serwery na TitanAXE. Proszę o podanie

zalet i wad tych obu hostingów, porównanie cen oraz jakości.

Nie przyjmuję odpowiedzi typu "Kup lepiej VPSa, jest 10 razy lepszy niż serwery na hostach"

- Oczywiście mógłbym, ale nie chcę wydawać fortuny na VPSy, i chciałbym mieć wszystko pod ręką bez większego kombinowania.

Grands Gerther Givenchex

Opublikowano

właściwie to vps'y z lvlup na wirtualizacji openvz są o 50% lub więcej tańsze od typowej oferty zwykłego hostingu serwerów minecraft
a to dlatego że lvlup nie zrównało stawki sms z wartością wpln ( dzięki czemu nie przepłacasz płacąc np. przelewem )
dostajesz własne ip + 4gb ramu i 2 rdzenie za 20zł ( jaki hosting mc daje taką ofertę? )

zmieniając pukawkę na titanaxe wiele nie zyskasz, a nawet stracisz ( mam tu na myśli czas )
ów hostingi się prawie niczym nie różnią ( titanaxe ma agresywniejszy marketing )

zobacz jak titanaxe tnie na kase

706lDdD.png

im droższa oferta serwera tym więcej się płaci za te same zasoby

w efekcie najbardziej opłaca się kupić kilkadziesiąt serwerów z oferty 1000mb i połączyć je bungeecord'em

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Miałem serwer na pukawce.Strasznie chodził,wyłączał się co jakiś czas bez powodu.Przeniosłem się na titanaxe i serwer działa bardzo dobrze :)

Opublikowano

Wg. Ciebie screen, którym sprowokowałeś support obniża ich jakość usług?

Moim zdaniem mają rację. Regulamin w firmie jest regulaminem i nie masz ku temu podstaw aby go łamać.

Grands Gerther Givenchex

Opublikowano
1 godzinę temu, dantes1337 napisał:

Nie polecam titanaxe. Proszę zobaczcie ss`a z supportu: http://screenshot.sh/ouVFKGWGroJKD

Nie odpowiadają na pytania związane z pluginami itp.

Co prawda mają dziwne odpowiedzi np zadałem pytanie dlaczego pokazuje mi złą ilośc graczy i dostałem odpowiedzieć " Pytanie wykracza poza komptenecje supportu" :D

Sprzedam pliki z własnego serwera Minecraft! 

Na serwerze gra sporo osób (+200 graczy!)

Więcej informacji: 

https://www.mpcforum.pl/topic/1679824-sprzedam-pliki-z-wlasnego-serwera-minecraft-200-graczy-godziny-szczytu

Opublikowano

Bardzo bawi mnie takie zachowanie , dostał jasną odpowiedź iz hosting nie udziela takich informacji więc czego ty oczekujesz? , czy to hosting 1 zaczął wulgarnie się odnosić do klienta? hmm

@dantes1337

Opublikowano
1 godzinę temu, Naciukany napisał:

Bardzo bawi mnie takie zachowanie , dostałeś jasną odpowiedź iz hosting nie udziela takich informacji więc czego ty oczekujesz? , czy to hosting 1 zaczął wulgarnie się odnosić do klienta? hmm

Emmm to było kierowane do mnie? :D

Sprzedam pliki z własnego serwera Minecraft! 

Na serwerze gra sporo osób (+200 graczy!)

Więcej informacji: 

https://www.mpcforum.pl/topic/1679824-sprzedam-pliki-z-wlasnego-serwera-minecraft-200-graczy-godziny-szczytu

Opublikowano
10 godzin temu, XeniQ napisał:

Przewiń do góry i pokaż o jakie udzielenie informacji ich prosiłeś ;)

A ja wiem co było wcześniej. :D Wiem też co było dalej, ale reszta już się nie nadaje do publikacji. ;) 

Zrzut ekranu 2017-06-11 o 22.39.07.png

Zrzut ekranu 2017-06-11 o 22.44.18.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...