Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co robie zle???

Perrino

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam problem od pewnego czasu  nie potrafie nic wygrać same lose streaki. Jest tak, że mam 1 win streak po czym milion lose streakow i tak caly czas. W tamtym sezonie moja dywizja wachała się pomiędzy wysoką platyną a teraz nie mogę wyjść z golda 2. Proszę powiedzcie mi co robie źle, bo już jestem zmęczony ciągłym przegrywaniem. 

https://eune.op.gg/summoner/userName=minecraft blowek  <--- Tutaj moje op.gg 

Opublikowano
59 minut temu, Perrino napisał:

Siema, mam problem od pewnego czasu  nie potrafie nic wygrać same lose streaki. Jest tak, że mam 1 win streak po czym milion lose streakow i tak caly czas. W tamtym sezonie moja dywizja wachała się pomiędzy wysoką platyną a teraz nie mogę wyjść z golda 2. Proszę powiedzcie mi co robie źle, bo już jestem zmęczony ciągłym przegrywaniem. 

https://eune.op.gg/summoner/userName=minecraft blowek  <--- Tutaj moje op.gg 

Wybierz sobie pare postaci na swoja glowna linie i pograj nimi pare normalkow. Pozniej zacznij grac rankedy na swojej linii.

Przygotuj sobie tez postacie do tzw. (auto filla) pograj sobie tymi postaciami i zacznij grac rankedy :x

Opublikowano
33 minuty temu, cotojestja napisał:

nie graj memicznymi postaciami LOL easy fix of your problems

a jakimi memicznymi postaciami gram?XD

Opublikowano
2 godziny temu, Eripe. napisał:

Zmień nick

xD

Wracając do tematu. Jeżeli widzisz, że po 20 rankedach na Threshu masz 20% winratio, to chyba powinieneś dojść do wniosku, że nie jest to postać dla Ciebie, tak samo z Vayne. Wybierz sobie 2/3 postacie na linie które chodzisz i zacznij je mainować. 
Przede wszystkim, zacznij grać z kimś duo - to zawsze pomaga, jeżeli partner ogarnia. :)

maybenow.png

Opublikowano

Warto dodać, że w tamtym sezonie ranga nic nie znaczyła przez te połączenie flexów z soloq, więc może temu nie dajesz rady wyjść z tego.

Opublikowano

To jest takie śmiesznie  pytanie :D Ja mimo iż gram  bardzooo długoo w tą grę mam D5-D4 

A nie raz jak oglądam powtórkę swoją gry i patrze co ja nie raz robię to lepsze silvery są xD

Dorady tu od każdego co robisz źle itp i tak to raczej nie pomoże, bo każdy robi błędy w grze i  jak ktoś się nie zgodzi to w sumie  beczka, nie powiem, że w każdej, ale co jakaś gra należy do takiej ubogiej.

Opublikowano

Master/ch tutaj.

Twój błąd to granie late championami albo bardzo 'wymagającymi' - mówiąc potocznie - są dobre tylko w rękach d3/d1+. 

Jesteś w goldzie więc krótka analiza po kolei.

Lee Sin. Brak scallowania pod late game. Zacznij grać czymś co jest w stanie gankować stosunkowo mocno na early ale ma też scalling pod mid/late game. Gracze z d1+ potrafią 'wykończyć' wroga w 15min a na goldzie jest to większość bieganie za killami itp. Odpuść go sobie.

Thresh jest OK ale masz dość niski Win rate. Pobaw się DMG supportami które są wstanie spkojnie wycarować a nawet prześcignąć w goldzie mid lanerów na goldzie. Zyra jest zdecydowanie #1 na tym poziomie.

Vayne. To samo. Bardzo ciężki early game a na goldzie nie znajdzie się support który wie o co chodzi z Vayne. Do tego większość gier kończy się w 25-30 minut także potencjał Vayne jest znikomy na tym poziomie. Caitlyn do nauki jest najlepszą postacią. Jeżeli nie potrafisz ugrać Caitlyn chociażby do d5 to daruj sobie z Vayne.

Yorick jest ok postacią tak samo jak chociażby Renekton który jest w stanie 1v3 jak ładnie zagra.

Caitlyn było wyżej.

GP. Masz 73% na goldzie. Mało gier ale wysoki WR. Osobiście odradzam grać GP. Ta postać jest za słaba na wygrywanie. Chyba, że jako counter pick. Blind pick totalnie odpada.

Lucian jest ok. 

Imo skup się na jednej, 2 liniach max. Graj takimi postaciami jak Caitlyn-Oriana-Zyra-Renekton-Warwick-Jarvan. Postaciami, które master spokojnie wbije 90% do D5, a które są najlepsze dla początkujących graczy. Skilled championy są fajne ale dla osób, które rozumieją mechanikę gry a taką mechanikę się zaczyna rozumieć poprzez wygrywanie (d3+)

Wracając jeszcze do Jungli bo jest to moja rola którą gram od sezonu 2. 

Najczęstszym błędem junglerów jest robienie zbyt dużej ilości campów. W chwili obecnej farmienie na early jest dość mocno wymagane albo będziesz zbyt daleko za expem ale jeśli rozpocznie się mid game to staraj się farmić linie a nie campy. Jako jungler chcesz skończyć grę jak najszybciej (zbić jak największą ilość turetów) także nie rób campów w swojej jungli tylko farm wrogą jungle i pchaj turety jak najbardziej to możliwe. Z każdą minutą szansa na wygranie gry 1vs5 maleje a jako jungler ostatnia rzecz jaką chcemy to dociągnięcie do late game ponieważ wtedy nasza gra skraca się do wardowania i pellowania od adc/midlanera zazwyczaj. 

Druga sprawa, która nawet jest ważniejsza to.. Podczas menu ładowania staraj się zrozumieć każdą linię na jaką grasz. Jeżeli widzisz, że grasz na Lux mając Fizza na linii to staraj się zrobić z Lux priorytet bo jeżeli ona padnie 1-2 razy w 7min to potem można łatwo zrobić dive'a i rozbić turet. Zazwyczaj takie gry się kończą bardzo szybko. To samo jest z GP na topie. Bardzo łatwo go zabić. Staraj się zrobić jak największy 'abuse' na enemy pickach jeśli są słabe, nieodpowiednie. Chociaż czasami nie ma jak zgankować wroga bo różnica w pickach jest zbyt ogromna (np. enemy God tier/tier1 a nasi tier3). Takie cuda przeważnie spotyka się w D5-3 i nasza gra sprowadza się do farmienia jungli z nadzieją, że nikt nie padnie 1v1.

Opublikowano

Po ponad 300 grach masz 48% winratio, to tylko świadczy o tym, że jesteś słabym graczem i tyle, siedzisz tam gdzie powinieneś być, to na prawdę bardzo słaby wynik, to kwestia czasu... po prostu graj, zmień nastawienie "nie płacz" na forach i nie proś o pomoc, nikt za Ciebie lepiej grać nie będzie, jak już mówiłem ja i wielu innychu użytkowników, że jak zasłużysz to wyjdziesz wyżej, proste.

Ta gra to nie tylko "skill", ale też wiedza... czasami "słabszy" gracz, może wygrać bo będzie miał "większą" wiedze oraz kontrolę...

Cóż, mogę życzyć Ci co najwyżej powodzenia i miłej zabawy.

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...