Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Procesor a płyta główna

TheAdamekPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym zadać pytanie dotyczące płyty głównej. Posiadam taką oto płytę: http://www.gigabyte.pl/products/page/mb/ga-ep31-ds3l_10#sp z socketem LGA 775. Aktualnie na płycie zamontowany jest Intel Core 2 Duo E6400. Ten procesor jest już dosyć powolny i nie wystarcza mi. Chcę go zmienić na coś lepszego i moje pytanie brzmi, czy do tej płyty mógłbym włożyć jakiś lepszy procesor? Jeśli tak, to jaki procesor byłby opłacalny do takowej płyty?

Opublikowano

Najlepiej zmienić płytę i zakupić jakąś i3/i5, zależy od budżetu.

Na ten PC maksymalnie jakiś Core Quad, np Q9560. Najnowsze gry odpalisz, ale nie zawsze będą to super FPS, szczególnie jeżeli nie masz dobrej karty.

Opublikowano

Mam budżet jakieś 200 zł. Opłacałoby sie kupić jakiegoś używanego quada z allegro? W najnowsze gry nie gram, a kartę graficzną mam w miarę dobrą. Ostatnio zdenerwowały mnie troche lagi w Simsach i postanowiłem coś z tym zrobić. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...