Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem przy instalacji UNITY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zainstalowałem ostatnio Unity ale nie mogę go uruchomić ponieważ "nie można uruchomić programu, ponieważ na komputerze nieznaleziono MSVCR100.dll. Spróbuj ponownie zainstalować program, aby naprawić ten problem.".Przy instalacji jest problem z zainstalowaniem VisualStudio. Instalowałem Unity kilka razy i zawsze było tak jak za pierwszym razem.

####################################################################

#     Miejsce na twoją reklamę      # #     Miejsce na twoją reklamę      ##     Miejsce na twoją reklamę      #

###################################################################

Pisz na pw lub na maila [email protected]

Opublikowano

Szukałeś w internecie rozwiązania tego problemu? wystarczy wpisać w google "msvcr100.dll missing" i masz tysiące poradników, gdzie pobrać ten plik i gdzie wrzucić w systemie. Na youtubie też jest pełno poradników, jak ten problem rozwiązać. 

Ludzie, zanim o coś zapytacie, sprawdźcie, czy ktoś już o to w necie nie pytał. Wujek google nie gryzie.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Jeśli nie możesz uruchomić to znaczy, że pisanie gier nie jest dla ciebie. Skasuj Unity z komputera i wymyśl sobie inny cel w życiu. Fajne jest np zbieranie znaczków, kapsli po napojach, a jak dorośniesz to nawet po piwie! A może naucz się robić origami :)

Opublikowano
11 godzin temu, Gamer_ napisał:

Jeśli nie możesz uruchomić to znaczy, że pisanie gier nie jest dla ciebie. Skasuj Unity z komputera i wymyśl sobie inny cel w życiu. Fajne jest np zbieranie znaczków, kapsli po napojach, a jak dorośniesz to nawet po piwie! A może naucz się robić origami :)

Szukam pomocy w problemie a nie bezsensownego hobby, które próbujesz mi wcisnąć.

21 godzin temu, Frejus napisał:

Szukałeś w internecie rozwiązania tego problemu? wystarczy wpisać w google "msvcr100.dll missing" i masz tysiące poradników, gdzie pobrać ten plik i gdzie wrzucić w systemie. Na youtubie też jest pełno poradników, jak ten problem rozwiązać. 

Ludzie, zanim o coś zapytacie, sprawdźcie, czy ktoś już o to w necie nie pytał. Wujek google nie gryzie.

Pozdrawiam.

Czytaj ze zrozumieniem, napisałem że nie mam Visual Studio ponieważ jest błąd przy automatycznej instalacji a nie przy uruchomieniu Visual Studio.

Ludzie, zanim spróbujecie pomagać, sprawdźcie, czy na pewno pomożecie w tej sprawie. Czytanie do końca nie gryzie.

Pozdrawiam.

#     Miejsce na twoją reklamę      # #     Miejsce na twoją reklamę      ##     Miejsce na twoją reklamę      #

Opublikowano
45 minut temu, makskubicki1 napisał:

Czytaj ze zrozumieniem, napisałem że nie mam Visual Studio ponieważ jest błąd przy automatycznej instalacji a nie przy uruchomieniu Visual Studio.

Ludzie, zanim spróbujecie pomagać, sprawdźcie, czy na pewno pomożecie w tej sprawie. Czytanie do końca nie gryzie.

Pozdrawiam.

Ja mam czytać ze zrozumieniem? :D Ośmieszaj się dalej. Przedstawiasz problem z brakiem pliku dll, ja podaję Ci rozwiązanie problemu na tacy, a to, czy Ty chcesz instalować Visuala, Painta, czy Minecrafta, to mnie to gówno obchodzi. To, że na filmiku gościu pokazał to na przykładzie uruchamiania visuala, to inna sprawa. Inną sprawą jest fakt, że nie potrafisz tego visuala zainstalować, jednak temat dotyczy problemu z brakiem pliku MSVCR100.dll.

"Instalowałem Unity kilka razy i zawsze było tak jak za pierwszym razem.", skoro za pierwszym razem, ewentualnie drugim razem instalowania, problem nadal się pojawiał, to znaczy, że problem nie leży w instalacji prawda?

Jeszcze raz, Google nie gryzie i zanim o coś zapytacie na forum, zapytajcie o to Wujka Google.

Opublikowano

Mam Teraz Visual Studio i bez pomocy "profesjonalnych informatyków", którzy z pozoru chcieli pomóc, wrzuciłem plik msvcr100.dll do Systemu 32 ale przy włączaniu Unity pojawia się taki komunikat:"Aplikacja nie została właściwie uruchomiona (0xc000007b). Kliknij przycisk OK, aby zakończyć aplikację."

Opublikowano
12 godzin temu, Gamer_ napisał:

Ja mam propozycje dla Ciebie dogi gimnazjalisto. Usuń swoje konto z tego forum, bo Twoje posty to całkowita żenada. Jesteś po prostu chwastem na tym forum, który nic w życiu nie osiągnął i nie osiągnie (a tym bardziej nie napisze własnego programu komputerowego), aby tylko demotywujesz człowieka, który próbuje coś stworzyć, a nie pier**ić głupoty jak Ty.

Ogólnie to pozdrawiam moderatora, który może to przeczyta... Brawo! Większego raka do wypowiedzi dopuścić nie mogliście niż ten Gamer_. Co tu się ostatnio wyprawia? Hodujecie gimnazjalistów, bo ich naturalne środowisko kasują czy co?

Opublikowano
14 minut temu, makskubicki1 napisał:

Mam Teraz Visual Studio i bez pomocy "profesjonalnych informatyków", którzy z pozoru chcieli pomóc, wrzuciłem plik msvcr100.dll do Systemu 32 ale przy włączaniu Unity pojawia się taki komunikat:"Aplikacja nie została właściwie uruchomiona (0xc000007b). Kliknij przycisk OK, aby zakończyć aplikację."

I nadal się ośmieszasz. Obrażasz ludzi, którzy nie "chcieli pomóc", a POMAGALI gdybyś potrafił korzystać z google i znał w stopniu podstawowym język angielski, to byś sam do tego doszedł, a to, że teraz wyskakują kolejne błędy, to nie znaczy, że wrzucenie tego pliku nic nie dało!!! Weź do cholery przynajmniej raz odpal google.pl i wpisz zwrócony błąd!!! WWW.GOOGLE.PL szukaj 0xc000007b!!!! 

http://pl.ccm.net/faq/6773-jak-naprawic-blad-aplikacja-nie-zostala-wlasciwie-uruchomiona-0xc000007b

http://www.techcrises.com/how-to/how-to-fix-error-code-0xc000007b-in-windows-7-8-8-1/

http://www.eassos.com/how-to/fix-error-code-error-code-0xc000007b.php

http://www.pcadvisor.co.uk/how-to/windows/how-fix-application-was-unable-start-correctly-0xc000007b-error-message-3613164/

Tak nawiasem, ile masz lat? że tak bez pomocy "informatyków" sam sobie naprawiasz komputer. BEKA xD

Opublikowano
Dnia 9.06.2017 o 21:28, DaltooN napisał:

Ja mam propozycje dla Ciebie dogi gimnazjalisto. Usuń swoje konto z tego forum, bo Twoje posty to całkowita żenada. Jesteś po prostu chwastem na tym forum, który nic w życiu nie osiągnął i nie osiągnie (a tym bardziej nie napisze własnego programu komputerowego), aby tylko demotywujesz człowieka, który próbuje coś stworzyć, a nie pier**ić głupoty jak Ty.

Ogólnie to pozdrawiam moderatora, który może to przeczyta... Brawo! Większego raka do wypowiedzi dopuścić nie mogliście niż ten Gamer_. Co tu się ostatnio wyprawia? Hodujecie gimnazjalistów, bo ich naturalne środowisko kasują czy co?

Jaki ty pamiętliwy, zjechałem ci rok temu twoje dzieło a ciebie ciągle boli dupa? Ok, jak dorośniesz i nabierzesz dystansu do świata to przestanie. Może przestaniesz też odbierać każdą krytykę jako atak.

@Frejusprzecież już po samym pytaniu widać poziom tego użytkownika. Jakiś czas temu miałem ten sam problem na nowym systemie, to się rozwiązuje dosłownie w minutę...

Opublikowano

błąd 0xc000007b oznacza, że dodałeś libkę 64 bitową do 32 bitowej aplikacji lub vice-versa. Zamiast wrzucać libek, może po prostu zainstaluj visuala 2010 w obu wersjach, aczkolwiek nie wiem, czy to będzie działało:

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=5555

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=14632

Wyrzuć tę libkę co skopiowałeś do system32, ewentualnie spróbuj wrzucić do syswow64.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Witajcie!
Kochani, nie ma co się gryźć. Tak dla wszystkich profesjonalistów, pliczki msvcr to nic innego jak Direct, więc jeśli nie ma setki to obstawiam, że nie ma directa zainstalowanego z 2009/2010 roku. 
No dobra ale są tacy, którzy nie chcą instalować a no więc muszą pobrać sobie z neta .dll ale trzeba i w wersji 32 i 64bit pobrać ;)
Ale jak już ja pomagam to wiadome, mam wszystko przygotowane więc podaję w linku pliczki potrzebne do uruchomienia starszych zarówno nowszych aplikacji oraz są uniwersalne.
Link:  Kliknij tutaj, aby pobrać :)
Skan: Kliknij tutaj, aby zobaczyć skan.

No i po problemie.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...