Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czarny ekran

Theriion

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. 

Chciałbym zapytać o radę.

Zbudowałem sobie kompa po wielu latach używania konsoli. Chodzi fajnie jednak nie do końca. Mam problem który nie wiem.jak rozwiązać a Google nic mi nie daje nawet podobnego do tego z czym się męczę.

Kompletnie losowo komputer przycina się na kilka sekund. Towarzyszy temu taki dziwny dźwięk z słuchawek charakterystyczny jak by coś się na maksa cięło i zawieszało nie wiem za bardzo jak to opisac. Trwa to kilka sekund przy czym kursor myszy na przykład też się tnie zatrzymuje na chwilę rusza się i znów zatrsymuje. Po tych kilku sekundach ekran robi się czarny. Nie mogę wtedy np zrobić restartu klawiatura bo ona nie odpowiada (caps NumLock nie dziala). Jedyne co pomaga wtedy to twardy reset. I znów od początku. Komputer może chodzić ok między 5 min i 2 godziny zanim znów się zawiesi. Temperatury są w porządku , próbowałem inną kartę graficzną to samo więc to nie sterowniki. Próbowałem bare bones (wszytsko co możliwe odpięte od systemu) również ten same rezultat więc to też nie PSU ani ram. Windows 10 świeża instalacja to samo. 

Sprzęt -

amd ryzen 7 1700

Asus prime a320 mb

Corsair vengeance 16gb ram

128 ssd - system

GeForce gtx 460 se

Ocz gx 550 zasilacz.

Windows 10 pro x64

Bardzo proszę o rady i wskazówki bo oszaleje za chwilę :)

Pozdrawiam 

Theriion

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...