Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mandat

JJ4U™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W kwietniu zlapal mnie kanar zostawil mandat itd. Do tej pory nie zapłaciłem, a znajomy powiedxial mi ze za nie placenie mandatu wsadzaja na 12-15 dni. Czy to prawda? Co sie stanie jezeli dalej nie bede placil?

Projekt upadł.

Opublikowano

Odsetki będą naliczane tak jak w przypadku mandatu za przekroczenie prędkości - przynajmniej tak mi się wydaje więc chyba lepiej zapłacić mniej i mieć spokój bo po jakimś czasie pewnie i komornik zapuka ale sądzę że to może potrwać kilka lat nawet ;)

"Śmierć nas nie rozdziela, robimy się tylko niewidzialni" 

Franco Scaglia – Czarna mewa

Opublikowano

Jeśli do tej pory nie zapłaciłeś to sprawa pewnie pójdzie już na droge sądową, i jeśli masz konto bakowe to komornik na nie siądzie i zajmie tobie kwote z mandatu + jakieś odsetki.

co do tego że ktoś napisał że to moze potrwać kilka lat to niestety nie prawda, sprawy ściągani długów a zwłasza na tak małe kwoty rozstrzygaja sie dość szybko, naxymalnie do pół roku.

Opublikowano

Moja dziewczyna dostała mandat w grudniu, tamtego roku i tak sobie to olała. W marcu dostała list, że jej konto zostało zajęte przez komornika, ale jeszcze jest dla niej szansa. Wystarczy, że zapłaci mandat, wciągu iluś tam dni, to odblokują jej konto, i nie ściągną żadnych odsetek, ani hajsu. I tak właśnie było. Zapłaciła, a na drugi dzień konto miała już dostępne z całą zawartością.

Proste, siądzie komornik Ci na konto, ewentualnie wpadnie do domu, i zgarnie Ci kompa. Tak to już robią. 

9368_gold.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...