Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[1.7.10][Mody] MexCraft

MagicznyKrzys

Rekomendowane odpowiedzi

• MagicznyKrzys zmienił(a) tytuł na [1.7.10][Mody] MexCraft
Opublikowano

Grałem na poprzednim serwerze Czeliego, co prawda nie zagościłem i raczej nadal nie zagoszczę długo z powodu 1.7.10 a nie 1.10 :/ i braku znajomych chętnych na grę na modach :D Anyway według mnie jest to najlepszy POLSKI serwer na modach póki co który nie faworyzuje nikogo ani nie opiera się na "Kup vipa aby mieć dostęp do quarry, endu etc." Więc szczerze polecam ;)

2e102b5f9b77b.jpg

Opublikowano

Serwer fajny :) Gralem okolo godzine i jest spoko, lipa ze mapa survival ma tylko 3k granice

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Ogólnie jest bardzo fajnie, ale wciąż Digital Miner nie działa.

No i oczywiście jak sie okazuje jest wielka lipa. Przyszedł technik, naprawił Digitala, żeby działał, następnie zobaczył jak ta maszyna wgl działa(nie miał zielonego pojęcia), stwierdził, że jest zbyt OP i postanowił ją zablokować (Tak właściwie nie wie jak ją zablokować dla danego świata co oczywiście idzie zrobić jedną komendą ...)

Zapowiadało się dobrze, a okazało się, że jest tragedia. Nie polecam nikomu.

db3ef550273c4d9aa8177179f0907767.png

Opublikowano

@up

Jeśli chcesz psuć opinie dobremu serwerowi to może ja coś teraz dodam do Twojego przed chwilą edytowanego posta. Wszyscy obecnie grający na serwerze widzieli jak było. Pokazałeś wszystkim swój wysoce rozwinięty intelekt oraz najechałeś na technika wulgaryzmami. Nikt poza Tobą na nic nie narzekał. Według Ciebie powinno być aktywne coś, co pozwoli wyczyścić mapę z wszelkich surowców typu diamenty itd. w przeciągu jednego dnia. Inni gracze używają starego i nie zawodnego quarry, które wykopuje całego chunka. I nikt poza Tobą nie ma takich problemów. Jeśli chcesz to mogę załączyć logi. Aby wszyscy zobaczyli jaki z Ciebie cham i prostak, który próbuje popsuć opinie serwerowi. Serwerowi… który rozwija się w dobrym kierunku

Na Twoją proźbę mogę dać Tobie unbana. Ale przewiduję, że nie odważysz się o to poprosić. Pozdrawiam :)

1384358313-U695412.png

Opublikowano

Jeśli chcesz załączyć logi proszę bardzo, zrób to śmiało. Możesz nawet nick zostawić żeby skojarzyli :) Ale skoro chcesz upublicznić logi to warto dodać, że technik jest debilem, delikatnie mówiąc. Ludzie z gotowym digitalem czekali aż on zacznie działać, po czym przyszedł technik, popytał graczy jak to działa (już się we mnie zaczęło gotować, jak ktoś kto ogarnia cały server może nie znać takich podstaw) po czym stwierdził, że jest za OP i trzeba to wywalić, no proszę Cię. Powiedz mi, co jest lepsze. Wywalenie z chunka surowców nie wliczając w to surowców niechcianych czy też Stone'a czy Gravelu, czy też wywalenie całego chunka z wszystkiego ? Jest jeszcze 3 opcja, Ender Quarry, które działa jak Digital, ale pozostawia po sobie porządek łatając puste miejsca, które wydobył. Jeszcze nawiasem mówiąc w WorldGuardzie wystarczy jedna linijka kodu i bum, Digital zostanie zablokowany na każdym świecie, na którym ma być zablokowany. Pamiętaj, że ludzka cierpliwość się kończy, a ja siedziałem długie godziny, żeby sobie zrobić to, tamto i sramto. Po czym przychodzi jakiś koleś i zabiera mi tak właściwie opcje szybkiego rozwoju do czego oczywiście zmierzam, przez cały okres gry. Następnie odwołując się do ostatniego zdania twojej wypowiedzi. Mógłbym prosić o unbana, bardzo chętnie, ale jeśli na tym serverze pojawiłby się Digital, bądź całe Magical Crops, czasem trzeba odstawić dume na bok i uznać komuś racje, lecz tego nie zrobię. SkyModers oferuje mi Magical Cropsy od kilku edycji, na każdej z nich robiłem tam wszystko co możliwe po czym przenosiłem się na inny server. Na początku było fajnie, gracze mili, modów nie było zbyt wiele, ale w sumie były w porządku, ale odbiór jedynej opcji szybkiego pozyskania surowców jest strzałem w kolano dla graczy, którzy ogarniają mody. Nie oszukujmy się, "nikomu to nie przeszkadza" nie jest trafne. Wielu osobom na serverze to nie przeszkadza nie ze względu na to, że jest Quarry, a ze względu na to, że nie potrafią użyć Digital Minera, mało tego, wiele osób żyje dalej w epoce kamienia łupanego i korzysta z rur z BuildCrafta, który nie nadają się do niczego, skoro jest Mekanism i wiele innych modów, które oferują porządne rury za niską cenę. Na cały server 2-3 osoby miały Digital Minera, cała reszta bawi się w Tinkersa i inne mody, Ghaara jedynie z tego co wiem poszedł do przodu, bo bawił się w spawnery z Ender IO. Cała reszta była mocno w tyle. Jeśli chcecie by gracze przychodzili i nie narzekali to nie zabierajcie im tego czego się dorobili. Życzę powodzenia w utrzymaniu servera.

db3ef550273c4d9aa8177179f0907767.png

Opublikowano
10 godzin temu, GoRecordUpload napisał:

Jeśli chcesz załączyć logi proszę bardzo, zrób to śmiało. Możesz nawet nick zostawić żeby skojarzyli :) Ale skoro chcesz upublicznić logi to warto dodać, że technik jest debilem, delikatnie mówiąc. Ludzie z gotowym digitalem czekali aż on zacznie działać, po czym przyszedł technik, popytał graczy jak to działa (już się we mnie zaczęło gotować, jak ktoś kto ogarnia cały server może nie znać takich podstaw) po czym stwierdził, że jest za OP i trzeba to wywalić, no proszę Cię. Powiedz mi, co jest lepsze. Wywalenie z chunka surowców nie wliczając w to surowców niechcianych czy też Stone'a czy Gravelu, czy też wywalenie całego chunka z wszystkiego ? Jest jeszcze 3 opcja, Ender Quarry, które działa jak Digital, ale pozostawia po sobie porządek łatając puste miejsca, które wydobył. Jeszcze nawiasem mówiąc w WorldGuardzie wystarczy jedna linijka kodu i bum, Digital zostanie zablokowany na każdym świecie, na którym ma być zablokowany. Pamiętaj, że ludzka cierpliwość się kończy, a ja siedziałem długie godziny, żeby sobie zrobić to, tamto i sramto. Po czym przychodzi jakiś koleś i zabiera mi tak właściwie opcje szybkiego rozwoju do czego oczywiście zmierzam, przez cały okres gry. Następnie odwołując się do ostatniego zdania twojej wypowiedzi. Mógłbym prosić o unbana, bardzo chętnie, ale jeśli na tym serverze pojawiłby się Digital, bądź całe Magical Crops, czasem trzeba odstawić dume na bok i uznać komuś racje, lecz tego nie zrobię. SkyModers oferuje mi Magical Cropsy od kilku edycji, na każdej z nich robiłem tam wszystko co możliwe po czym przenosiłem się na inny server. Na początku było fajnie, gracze mili, modów nie było zbyt wiele, ale w sumie były w porządku, ale odbiór jedynej opcji szybkiego pozyskania surowców jest strzałem w kolano dla graczy, którzy ogarniają mody. Nie oszukujmy się, "nikomu to nie przeszkadza" nie jest trafne. Wielu osobom na serverze to nie przeszkadza nie ze względu na to, że jest Quarry, a ze względu na to, że nie potrafią użyć Digital Minera, mało tego, wiele osób żyje dalej w epoce kamienia łupanego i korzysta z rur z BuildCrafta, który nie nadają się do niczego, skoro jest Mekanism i wiele innych modów, które oferują porządne rury za niską cenę. Na cały server 2-3 osoby miały Digital Minera, cała reszta bawi się w Tinkersa i inne mody, Ghaara jedynie z tego co wiem poszedł do przodu, bo bawił się w spawnery z Ender IO. Cała reszta była mocno w tyle. Jeśli chcecie by gracze przychodzili i nie narzekali to nie zabierajcie im tego czego się dorobili. Życzę powodzenia w utrzymaniu servera.

O co ci chodzi? Digital miner dziala caly czas normalnie.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Miałem AFK'a, a po dwóch minutach zobaczyłem, że wyłączony.. :( 

Mody nie zachwycają, bardziej przypominają starego Tekkita, w moim guście jest chociażby cały Thermal Expansion i ComputerCraft (i inne..) - ale jak wspomniałem, to tylko mój gust i moje zdanie. Brajan jest dość leniwy, ale jak coś pilnie trzeba to zrobi. Czasami 'zaraz wejdę' oznacza 'za 3 godziny', ale to tylko Minecraft - wybaczmy mu. :) Małe nieaktualności w polu 'Helperzy'. Najbardziej irytujący jest border 3k na każdej mapie, sam teren jest mocno wyeksplorowany, a z dostępnych mi źródeł śmiem twierdzić, że taka mapa będzie aż do 20.07.2017r (ważność serwera). Do spędzania po kilka godzin jest spoko, gracze są uprzejmi i kulturalni, a sam gram od kilku dni. Wyczuwam przyszłe czyszczenie /money, z powodu 'naprawy ekonomi'. :)

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...