Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie ważne jaki linux i tak to samo.

TheBumek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, po próbie instalacji obojętnie jakiej kolwiek dystrybucji linuxa zawsze mam blad unknown chipset.. mam nvidie gtx 1050 Ti probowalem w grubie wpisow typu nomodeset nouveau.modeset=0 , nouveau.modeset=0 , nomodeset rdblacklist=nouveau i nadal nic. Nie da rady odpalić instalacji, daję za pomoc lajki. Tymi błędami sypie jak włącze opcję  instalacji dystrybucji.

Opublikowano

Wciśnij e przy starcie i dopisz do opcji kernnela instalatora : nomodeset rdblacklist=nouveau

Wpis dodaj  zamiast  quiet splash

Ewentualnie użyj edytora i popraw linię instalatora ALT+F2 

gksudo gedit /etc/default/grub

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash" na GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash nomodeset" 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano
Dnia 7.06.2017 o 21:09, Ktosiu napisał:

Wciśnij e przy starcie i dopisz do opcji kernnela instalatora : nomodeset rdblacklist=nouveau

Wpis dodaj  zamiast  quiet splash

Ewentualnie użyj edytora i popraw linię instalatora ALT+F2 

gksudo gedit /etc/default/grub

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash" na GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash nomodeset" 

@KtosiuDziękuję, został jeszcze problem "No medium" - Linux x64 (Dokładnie Ubuntu)

Opublikowano
1 godzinę temu, Ktosiu napisał:

Mint MATE albo Gnome zainstalowac? 

Na każdym x64 linuksie, nie wazne jakie srodowisko mam to samo pisalo po jakis zagranicznych forach zeby floppy wylaczyc podczas startu systemu. Wylaczylem i nadal to samo. 

@Ktosiu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...