Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Source..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, skompilowałem kod wg. poradnika na forum, oraz wg. poradnika na YT, i niestety bądź stety wszystko się kompiluje ładnie, mam Game/DB poprawnie wygenerowane, lecz po zamienieniu z starymi game/db serwer nie startuje, cały czas stoi na zostaniesz połączony z serwerem, w Konsoli po wpisaniu /ps jest odpalone tylko ./db - Kanałów już nie ma, auth również, nie mam pojęcia co może być przyczyną, dodam, że bez podmiany game/db serwer działa sprawnie, prawidłowo, pliki Terenzo. 

image.png

Opublikowano

Fajnie, fajnie ale czemu nie wrzucisz syserr/syslog ? z fusów nie wróżymy a tam zapewne jest napisane czemu się nie uruchamia.

Opublikowano

@Lajk™No właśnie to jest problem, tam kompletnie nic nie ma, praktycznie same błędy podstawowe, wrzucam syssery jak to wygląda :P 

DB (Taki sam błąd bez wrzucania - Sysser):

https://pastebin.com/tFFeZP1c

SysLog:

https://pastebin.com/qbvtvDN1

W reszcie nie ma, bo się nawet nie włączają, czyli jakaś wina po stronie DB by była :v

image.png

Opublikowano
2 godziny temu, GoldenCraft napisał:

[...] w Konsoli po wpisaniu /ps jest odpalone tylko ./db - Kanałów już nie ma, auth również, [...]

Skoro DB działa to nie pokazuj logów z niego tylko z tego co nie działa, chyba logiczne? Nie ma co się dziwić że nic nie ma w logach db skoro pokazuje ci na liście polecenia /ps.

Syserr ch1 i auth wstaw.

Opublikowano

@Intern

start.log z auth, sysseru nie ma, nawet nie próbuje się uruchamiać.

INTERNAL_IP: 192.168.1.145 interface em0
Can not get public ip address

Taki sam Log ma CH1, oczywiście nie w Sysserze a w start.log - Lecz, bez podmiany plików taki log również występuje. :P

image.png

Opublikowano

@InternTylko właśnie sęk w tym, że już dawniej robiłem na Lanie, na laptopie i działało, na serwer mogę wejść, łączy mi po adresie ip moim, normalnie działa także na Game/DB normalnym. :P

@InternKocham cię gościu normalnie, po zastosowaniu tej zmianki 999.999 wszystko działa sprawnie, na laptopie pamiętam że też ją stosowałem, ale to było tak dawno temu.. xD Jak forum lepiej zacznie działać, to daje ci limicik, piąteczka! :)

image.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...