Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ciekawy serial

Gość Ramzes.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Szukam ciekawego serialu. Nie mam jakiegoś ulubionego typu, więc podawajcie różne propozycje.

Co oglądałem:

<spoiler>

• Prison Break
  • GOT
  • TWD
  • FTWD
  • LOST
  • Flash
  • Arrow
  • Dexter
  • Breaking Bad
  • Mr. Robot
  • Iron Fist
  • Daredevil
  • 13 reason why
  • The 100
  • Lucifer
  • Vikings
  • Piraci
  • Narcos

</spoiler>

Pewnie by się jeszcze coś znalazło.

Wstawi ktoś to w spoiler? Bo nie mam pojęcia jak ;)

Opublikowano

Może American Horror Story? Ale taka rada, jeśli nie podejdzie Ci któryś sezon, spróbuj kolejnego. Mówię to z doświadczenia, no i do tego znam wielu fanów wyłącznie 2 serii :D 

Arcymistrz
Opublikowano

House of Cards - pewnie już o tym słyszałeś. Niedawno wypuszczono sezon 5, serial opowiada historię polityka Underwooda, który różnymi zagraniami wspina się po drabinie kariery. Serial jest dość surrealistyczny, jednak świetnie zagrany i napisany. Warto dać mu szansę. I nie, nie opiera się tylko na samej polityce. Spotkasz się tam z zastraszaniem, korupcją itp. 

Legion - serial z uniwersum Marvela, jednak jak na kolejny o superbohaterach, jest nadzwyczaj interesujący i nawet nie irytuje jak inne z DC czy Marvela. 

Sherlock - 12 półtoragodzinnych odcinków opowiadających o sprawach, których podjął się detektyw Sherlock Holmes. Pomimo dość przeciętnego 4 sezonu, warto obejrzeć dla pierwszych dwóch. Dobrze zagrany, interesujące historie. 

Suits - 6 sezonów, w lipcu startuje 7. Historia o Mike'u Rossie, który zostaje zatrudniony w firmie przez Harvey Spencera. Oboje borykają się z różnymi problemami - swoimi czy swoich klientów. Doskonała obsada, zatarty schemat, dość przyjemne w oglądaniu. 

Taboo - przeszłość? Klimat? Aktorska obsada? Wciągająca historia? Mało odcinków, planowane są jeszcze 2 sezony, jednak o drugim na razie mało wiadomo. 

The Crown - jeśli lubisz Brytyjczyków i ich królową, to polecam. Przyjemne w oglądaniu, jednak serial jest typowo historyczny, więc może znudzić.

The Magicians - na podstawie książki. Magicy w teraźniejszości zaczynają uczęszczać do szkoły magii, jednak nie myśl, że to kolejny Potter. Świat ich jest brutalny i sarkastyczny - dowiadujemy się o tym już na prawie samym początku. Obecnie wypuszczono dwa sezony, prawdopodobnie będzie trzeci (i chyba ostatni).

Veep - polityczny, komedia. Pomimo tego, że również rozgrywa się w Białym Domu tak jak House of Cards, to nie są do siebie aż tak podobne. Veep jest bardzo dobrą komedią, która zwykle skupia się na dość mocnych wyzwiskach nie tylko w stosunku do pracowników Seliny Mayer, ale i innych urzędników. Odcinki krótkie (30min), dobrze napisane. Pomimo tego, że nie przepadam za komediami, to ten serial mnie wciągnął i to już coś musi znaczyć. 

Westworld - science-fiction. W tym serialu przedstawiony zostaje zaawansowany technologicznie świat, który potrafi tworzyć realistyczne obiekty ludzkie z niesamowitą inteligencją, wpuszczając je później do świata zbudowanego przez ludzi, zwanego Westworld, gdzie goście (ludzie) mogą robić co chcą z gospodarzami (robotami). Serial wulgarny, przedstawia możliwości AI i zawiera w sobie dość wciągającą historię ze sporą ilością zwrotów akcji i niespodzianek. 

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Supernatural, Zakazane Imperium, Under The Dome, The Strain, Arrow, Hannibal, Stranger Things, Black Mirror, Luke Cage, Jessica Jones.

Kiedyś nie przepadałem za wymyślnymi serialami, dopóki nie zobaczyłem jednego. Czasami fajnie zobaczyć coś, co niekoniecznie jest w naszym typie - można się pozytywnie zaskoczyć!

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...