Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z VPS.

ChewAmanro

Pytanie

Opublikowano

Witam, z początku chcę podkreślić, że nie wiedziałem gdzie umieścić ten temat, ale no cóż. Przychodzę do was z problem.. otóż firewall inaczej (iptables), mianowicie od pewnego czasu nie mogę pobrać plików na moim dedyku. Zapomiałem portu, więc zwracam się do was. Jeśli ktoś będziesz znał, niech podeśle całą komendę to wtedy będę wiedział, że dobrze wpiszę, pozdrawiam :).

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, ahm ciekawy problem ale luzik, na pewno damy radę! :D
Wpisz proszę w PuTTY bo pewnie z tego korzystasz, komendę:

iptables-save > /root/iptables.v4

I potem utworzy Ci sie plik jak widać o nazwie iptables.v4 w folderze /root/ i zgraj je proszę i wstaw je gdzieś do pobrania, jeśli jest taka opcja. Bo niektórzy mają w sobie to coś, że nie dają rulek swojego firewalla :D
Jeśli ręcznie wprowadzałeś komendy iptables do blokowania portów, to ostatnie Twoje działania można ujrzeć w pliku .bash_history, który znajduje się w folderze /root/ no i tam zobaczysz jakie ostatnie porty blokowałeś :) 

Jeśli nie będziesz mógł wstawić swoje regułki z firewalla i mi je dać, to nic nie szkodzi. Wtedy podaj mi regułki jakie masz do portu 22, 21, i jak zacząłeś blokowanie i takie podstawowe blokowanie no :D 
I jeszcze możesz zapodać mi pliki logów z /var/log/ a mianowicie pliki:
syslog
kern.log

No a jak masz jakieś jeszcze swoje logi stworzone pod inną nazwą od iptables to też zapodaj, ale wcześniej przed wstawieniem logów i posta Twojego, pobierz coś z dedyka jak chciałeś coś pobrać i zapamiętaj godzinę i minuty albo zapisz sobie :D i pobierz logi sobie na kompa czy tam lapka do jakiegoś folderu i potem daj :D 

A i taka mała uwaga, zanim cokolwiek napiszesz i wstawisz, proszę o przeczytanie mojego posta z 3 razy i zobaczyć czy wszystko zrobiłeś, bo nie wiem czemu, ale kiedy ja pomagam to zwykle większość pomija połowę rzeczy xD bez urazy czy coś ale wolę już to dopisać :D 

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...