Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało FPS na takim sprzęcie?

S3R3Q

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem mianowicie posiadam małą ilość FPS, wydaję mi się że takim komputerze powinno być to o wiele wiele lepiej. Powinna być większa płynność itd. A np. w teamfighcie mam po 35-40 fps, normalnie na respie około stówki.

Na sprzęcie :

Karta graficzna: GTX 1050 TI 4GB

komp.png

Myślałem nad zmianą procesora na intel może to by pozwoliło na lepsze wyniki. :P

Opublikowano

słaby procesor i 32 bitowy system

żeby coś tu zrobić musiałbyś wymienić płytę główną, procesor (niekoniecznie intel, mogą być ryzeny, ale pentium g4560 jest dobrym prockiem ktory kosztuje ok 250 zł), ram, i... system. Podaj budżet i poproś w reporcie o przeniesienie do odpowiedniego działu, a w między czasie ustaw wszystko na low, jak najniższą rozdzielczość która ci odpowiada, wszystkie eye candy, animacje interfejsu, itd. + low spec mode i wyłączanie się klienta w opcjach przed grą. Jak to nie pomoże, to wyłącz dźwięk w grze

"Forget the 72 virgins. If I blow myself up in a crowded restaurant, I think I’m asking for a plate of these babies."

Opublikowano
15 godzin temu, DiabloXPL napisał:

Główna przyczyna są ramy i procek. Jaki masz budżet?

7 godzin temu, Big Fat Love napisał:

słaby procesor i 32 bitowy system

żeby coś tu zrobić musiałbyś wymienić płytę główną, procesor (niekoniecznie intel, mogą być ryzeny, ale pentium g4560 jest dobrym prockiem ktory kosztuje ok 250 zł), ram, i... system. Podaj budżet i poproś w reporcie o przeniesienie do odpowiedniego działu, a w między czasie ustaw wszystko na low, jak najniższą rozdzielczość która ci odpowiada, wszystkie eye candy, animacje interfejsu, itd. + low spec mode i wyłączanie się klienta w opcjach przed grą. Jak to nie pomoże, to wyłącz dźwięk w grze

Myślałem nad wymianą właśnie na pentiuma, a w niedalekiej przyszłości na jakąś mocniejszą i5 albo i7.

Dziękuję za wypowiedź.

Opublikowano
6 godzin temu, S3R3Q napisał:

Myślałem nad wymianą właśnie na pentiuma, a w niedalekiej przyszłości na jakąś mocniejszą i5 albo i7.

Dziękuję za wypowiedź.

Jak chcesz w przyszłości zmienic na i5 albo i7 biorąc pentiuma to płyta główna koniecznie b250 od gigabyte

Opublikowano

Zmiana procesora, zmiana systemu na 64 bity, zamiana płyty głównej, wątpię, że ten gtx ciągnie fulla na 64 bitach

I5 lub i7 i jazda

OQqSOv4.png

Opublikowano
Przed chwilą, D0MIK napisał:

Zmiana procesora, zmiana systemu na 64 bity, zamiana płyty głównej, wątpię, że ten gtx ciągnie fulla na 64 bitach

I5 lub i7 i jazda

O Domik wiesz komu odpisałeś? ^^

Oczywiście dziękuję bardzo za poradę, za parę miechów przejdę na i5 lub i7 zobaczymy jak będzie wyglądał wtedy rynek.

Opublikowano
7 godzin temu, D0MIK napisał:

I5 lub i7 i jazda

^ kek 

A dlaczego GTX 1050 ma nie ciągnąć na full 64 bity? 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano
Dnia 2.06.2017 o 19:42, Ivern napisał:

Mi w tym patchu spadły FPS, a normalnie mam po 200-220 na lapku, także na pewno nie wina sprzętu

Dziwna jest ta gra pod względem FPSów, przez patch? Nie, to nie możliwe grałem na wcześniejszym też ze spadkami FPS.

Jeśli chcę pograć na 200FPS + muszę jednak zainwestować w lepszy sprzęt ^^

Opublikowano
21 godzin temu, S3R3Q napisał:

Dziwna jest ta gra pod względem FPSów, przez patch? Nie, to nie możliwe grałem na wcześniejszym też ze spadkami FPS.

Jeśli chcę pograć na 200FPS + muszę jednak zainwestować w lepszy sprzęt ^^

Nie koniecznie. Mam podobnego laptopa.. I naprawdę mimo 101'C na karcie graficznej, miałem stałe 200-220 . Dopiero od patcha 7.8 pojawiły się u mnie spadki, a gdy pisałem do Riotu, pobrałem poinstalowałem wszystko co mi podesłali i to tego nie zmieniło, napisali, że będą szukać przyczyny w następnych patchach

Opublikowano

Po co aż tyle fps? Powyżej 60fps i tak nie widać różnicy.

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano
3 minuty temu, MrAdrian976 napisał:

Po co aż tyle fps? Powyżej 60fps i tak nie widać różnicy.

Widać, że nie czytasz tematu. Kolega ma mało FPS w lolu pomimo naprawdę świetnej karty graficznej ;) Procesor nie jest wymagający do lola a ram 4GB starczy spokojnie. Tak jak napisałem. Po patchu 7.8 nie tylko u mnie ale u wielu moich znajomych występują spadki FPS więc pozostało tylko czekać aż Riot coś z tym zrobi.

Opublikowano

Chyba sobie żartujecie z tym procesorem, nie musisz go wymieniać, zainstaluj system 64 bitowy i tyle.Mam taki sam ,ale zamaist gtx 1050ti, gtxa 460 i nie ma spadków poniżej 60fps

Opublikowano

Panie

Ja na karcie amd r9 255 (gowno jak nwm co) gram w 100fps

Tylko mam procek lepszy od ciebie 8gb ram i 64bit

Wiec pewnie cos w procku/64bitowce

Opublikowano

Zmień system na 64bit to powinno pomóc.

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...