Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Z s5 do s3

witekTM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak dokładnie działa zdobywanie rang, bo o ile mi wiadomo od 100 lp zaczyna się seryjka a mój znajomy miał 80 lp zagrał meczyk, wygrał go i dostał s3 a miał s5.

Opublikowano

Jeszcze nigdy z czymś takim się nie spotkałem. Jest możliwość skoczenia z s5 do s3 np ale trzeba normalnie wygrać serie i mieć chyba duże MMR. Od 5 do 1 dywizji trzeba wygrać 2 gry a mając np promo z S1 do G1 itp trzeba wygrać 3 z 5 gier.

Opublikowano

W dywizjach nie musi rozgrywać serii, żeby wejść wyżej. Sam miałem taki przypadek kilka razy, że dostawałem 2x ligi wyżej niż z serią. Tylko podczas przechodzenia do wyższej dywizji musi rozegrać serię 3 wygranych. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

@CreativeJest jeszcze takie coś, że jak wbijesz się w serie potem przegrasz i znowu się do niej dostaniesz to masz jedną grę tak jak by wygraną i jak wygrasz jedną to awansujesz. 

Opublikowano

Mając odpowiednio wysokie mmr możesz a) przeskoczyć dwie dywizję po rozegraniu promote'a lub b ) bez promote'a przeskoczyć o dwie dywizje. 

DIG86Gz.jpg
Opublikowano

Szczerze, to nigdy nie spotkałem się z tym, by ktokolwiek awansował bez promote, ani u znajomych, ani na youtube, więc pierwszy raz słyszę takie rozwiązanie. Natomiast można przeskoczyć dwie dywizje, gdy ma się wysokie, bardzo wysokie MMR (najczęściej ludzie skaczą jak dostają po 26lp+ za wina, czasem 25lp się zdarzy, na przykład dla mnie, ale to rzadkość) i podczas promote.

Powiadasz kumpel miał 80 lp i przeskoczył dwie dywizje? A wiesz czemu? wcześniej przegrał promo jak miał, potem wbił ponownie, miał już promo z winem, przegrał pierwszą gierkę, lp spadło do 80, kolejną gierkę wygrał i sobie awansował, bo miał dostatecznie wysokie MMR, by skoczyć dwie dywizje. Swoją drogą ja w tym sezonie już 4 razy skoczyłem dwie dywizje, dwa razy na main acc i dwa razy na smurf acc. Bardzo fajne uczucie, szczególnie, gdy smurfem wbija się wyższą dywizję niż mają Twoi znajomi, tak ich to tiltuje, haha. Zawsze mówili, że nie zasługiwałem na swoją dywizję, ale skoro na main i smurf wbijam ją, to chyba jednak mylą się, ale to tak na marginesie, mniejsza o to.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...