Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam pytanie jeśli mam klienta jakiegos serwera i rozpakuje go to czy bronie moby etc da sie wpakować na własny serwer jesli z klienta nie mam wspisów to czy mozna je jakos zrobić samemu lub za pomocą strony jakiejś ?

Opublikowano

Oczywiście :D

Rozpakowujesz item_proto, jeśli używasz src i bazy z sql to musisz przekonwertować item_proto clientowe na serwerowe, a jeśli txt to chyba wystarczy tylko podmienić na serwerze.

Opublikowano

bo mam jakieś klienty serwerowe dawnych serwerów :D i mam własny serwer na plikach terenzo to wystarczy rozpkować item proto z clienta tego serwera przekonwertować i juz moge wklejać na swój serwer? :D 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Teoretycznie tak, lecz nie tak to działa.

Musisz zrozumieć że każdy przedmiot ma swój id (czytaj vnum), więc jeżeli masz u siebie broń o vnum 300 to nie skopiujesz nowej do siebie.

Wygoogluj "jak dodać nowe bronie / przedmioty na serwer metin2".

Podstawa. 

Opublikowano
Dnia 31.05.2017 o 08:27, DjMisiux33 napisał:

witam mam pytanie jeśli mam klienta jakiegos serwera i rozpakuje go to czy bronie moby etc da sie wpakować na własny serwer jesli z klienta nie mam wspisów to czy mozna je jakos zrobić samemu lub za pomocą strony jakiejś ?

Da się i nie da, zależy od struktury item_proto, jeśli jest modyfikowana(kwestia samych parametrów przedmiotu), a widzę że dopiero zaczynasz to za cholerę poprawnie jej nie rozpakujesz, a co do tworzenia wpisów masz masę narzędzi do tego nawet na tym forum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...