Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ping we wszysktim - 40, ping w LoL'u - 300

AveRa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Ostatnio obserwuję dziwny problem: we wszystkim co używam (gry, YT, wszystko ogólnie) mam w miarę normalny ping + działa w miarę płynnie. Od 2-3 tygodni w LoL'u mam po 300-400 pingu. Zaczynam grę z 40-50 pingu i po kilku minutach mam średnio w granicach 200-400. Już kończy mi się cierpliwość i pomysły co może powodować te je*ane laggi. Już korzystałem z wszystkich tych pierdół do Rito oferuje w celu rozwiązania problemów z pingiem. Macie może jakieś pomysły? Jeśli coś trzeba wstawić to wstawię.

Opublikowano

Mi to wygląda na packet loss więc dzwonisz do dostawcy internetu i opisujesz mu sprawę i niech to ogarnie, bo to w większości jest wina po stronie właśnie dostawcy, a nie użytkownika, no chyba, że jest coś na kompie, co Ci mocno zżera łącze chociaż wątpię. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano
36 minut temu, Creative napisał:

Mi to wygląda na packet loss więc dzwonisz do dostawcy internetu i opisujesz mu sprawę i niech to ogarnie, bo to w większości jest wina po stronie właśnie dostawcy, a nie użytkownika, no chyba, że jest coś na kompie, co Ci mocno zżera łącze chociaż wątpię. 

Dzwoniłem już 12342141322 razy. Za każdym razem jak "sprawdza" to wszystko pięknie ładnie gra i śmiga. I zostaję cały czas z tym samym. Co do tego zżerania łącza już prędzej mógłbym coś zrobić, ale: NOD nie wykrywa nic, jak odpalam LoL'a w systemie nie ma żadnej informacji jakoby coś w tle miało mi zżerać łącze. Już po prostu jestem w takiej kropce, że głowa mała.

Opublikowano

Format nic nie da bo to nie jest problem systemowy. Coś ewidentnie siedzi na łączu jak grasz w Lola i nie wiem czy to u Ciebie czy u dostawcy internetu bo oni zawsze pierdolą, że u nich nie ma winy tylko u klienta, bo jakby prawda wyszła na jaw, że to po ich stronie to by ludzie rezygnowali. Napisz ten ticket do Riotu, opisz im sprawę bo ja nie mam pojęcia co jest nie tak skoro próbujesz różnych sposobów - może oni znajdą coś na to po ich stronie, nie wiem.

ezgif-com-effects.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...