Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS4 Remote play

Domisiek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż przymierzam się do kupna PS4 lecz jako że TV jest okupywane przez młodsze rodzeństwo mam jedynie możliwość pogrania na Laptopie przez usługę Remote Play. Mam kilka pytań co do tego. 

1. Na jakiej zasadzie działa ta usługa? 
2. Czy wymagany jest internet? Czy jest możliwość korzystania z tej opcji bez internetu? 
3. Czy do gry horizon zero dawn lub wiedźmin 3 starczy remote play? 
4. Czy opóźnienia są duże? 

Może lepiej wybrać konsole xbox one s? Ponieważ posiadam w domu 2 komputery z windowsem 10 więc ciekawy jestem czy nie lepsza była by ta konsola.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

1. Łączy się z komputerem (PS Vita, bo tez mozna) po twojej sieci lokalnej.

2. Bez internetu nie ma opcji.

3. O ile mi wiadomo to chyba działa z każdą grą, chyba że chodzi Ci o coś innego.

4. Zależy wszystko od tego w jaki sposób chcesz z tego korzystać. Moim zdaniem po kablu najlepiej, na Xboxie One jak chciałem pograć w trybie Remote opóźnienia po Wi-Fi był duże.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano
8 godzin temu, xPonury napisał:

1. Łączy się z komputerem (PS Vita, bo tez mozna) po twojej sieci lokalnej.

2. Bez internetu nie ma opcji.

3. O ile mi wiadomo to chyba działa z każdą grą, chyba że chodzi Ci o coś innego.

4. Zależy wszystko od tego w jaki sposób chcesz z tego korzystać. Moim zdaniem po kablu najlepiej, na Xboxie One jak chciałem pograć w trybie Remote opóźnienia po Wi-Fi był duże.

Co do punktu 4 to chodzi mi o to czy opóźnienia są duże jak gra się przez remote play po lan/wifi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...