Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Książka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnio wzięła mnie straszna ochota na czytanie, lecz póki co nie mam pomysłu czego. Poszukuję książki, w której świat osadzony jest w średniowieczu z elementami fantasy (magia, ew. inne stworzenia aka smoki). Co jest bardzo ważne, to nie ma być jakaś piękna książka, w której jest zawsze w każdym przypadku happy end; zatem np. śmierć osoby przyjaznej jest jak najbardziej akceptowana. Także nie oczekuję, że jakimś cudem wieśniak będzie się wypowiadał równomiernie elokwentnie co mądry uczony. Przekleństwa zatem dozwolone. Po prostu oczekuję realizmu, gdzie nie zawsze wszystko wychodzi tak jak chcemy. Opcjonalnie miło by było, gdyby powieść ta była na dłuższą metę; parę części, aczkolwiek nie jest to konieczne.

Książki, które póki co spełniły moje wymagania to Wiedźmin i Kruczy Cień. Co na pewno mi nie przypadło do gustu to LOTR (bez obrazy dla fanów).

Zatem jeżeli znacie jakieś książki mniej więcej pasujące do tego opisu, byłbym bardzo wdzięczny za wspomnienie o nich w tym temacie.

Bardzo dziękuję za odpowiedzi.

19.jpg

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...