Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra ktoś na podobnym sprzęcie? Komputer do śmieci? Dropy

BógTejGry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polecam Ci go zanieść do serwisu. Diagnoza kosztująca do max 40 zł u lepszych firm pokaże Ci co jest z nim źle i co jest ewentualnie do wymiany a co może dalej chodzić. 

Opublikowano

Co mi da zaniesienie do serwisu? Kase wezmą, a nałożą paste termoprzewodząca i tyle się skończy. Może ktoś gra na podobnym sprzęcie i się wypowie jak u niego z dropami, czy to wina czegoś innego, czy po prostu już któryś z podzespołów niedomaga. Wiadomo, że ten komp już ma sporo latek.. ;>

Opublikowano
18 godzin temu, BógTejGry napisał:

Co mi da zaniesienie do serwisu? Kase wezmą, a nałożą paste termoprzewodząca i tyle się skończy. Może ktoś gra na podobnym sprzęcie i się wypowie jak u niego z dropami, czy to wina czegoś innego, czy po prostu już któryś z podzespołów niedomaga. Wiadomo, że ten komp już ma sporo latek.. ;>

Pasty termoprzewodzącej nie trzeba nakładać co rusz jak się coś dzieje ;) Ja co pół roku wymieniam i komp śmiga. Ogólnie komp powinien udźwignąć te 60/70 fps'ów na luzie więc przeczyść komputer od środka, ewentualnie przeinstaluj sterowniki do karty graficznej. Wiadomo, procek nie jest najświeższej jakości ale powinien dawać radę. Jeśli nic nie będzie dawało rozwiązania to res systemu na czysto i tylko te programy i gry, w które grasz bez zbędnych pierdół. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Paste nakładałem nową i bez zmian. System zmieniałem i bez zmian. Sterowników do karty graficznej już sporo instalowałem w ostatnich czasach, przed formatem i po, ale efekt wciąż ten sam. Trochę mnie to dziwi, bo te spadki fpsów tak jakby się nagle pojawiły.

Opublikowano

Może być to spowodowane przez zasilacz ale nie jest pewien miałem to samo w csie :P w końcu się spalił i nowy niestety trzeba było kupić :/ Po kupieniu nie zacinało ani nic się nie działo takiego daj go do jakiegoś informatyka ;P 

40741343612904833831.jpg

Opublikowano

Powiem Ci, że ja nie raz nie dwa miałem na o wiele lepszym sprzęcie spadki z 300 do 100 fps'ów tak o i to potem się stabilizowało po patchach. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Problem niestety występuje od dłuższego czasu. Co ciekawe, to w CSie też zauważyłem nagły spadek fpsów. Z pełnej płynności widać lekkie rwania obrazu ;> Formaty nie pomagają. 

Opublikowano
3 godziny temu, BógTejGry napisał:

Paste nakładałem nową i bez zmian. System zmieniałem i bez zmian. Sterowników do karty graficznej już sporo instalowałem w ostatnich czasach, przed formatem i po, ale efekt wciąż ten sam. Trochę mnie to dziwi, bo te spadki fpsów tak jakby się nagle pojawiły.

Polecam Ci przeczyścić te chłodzenie i ewentualnie je wymienić, bo nie wiadomo czy wszystko gra. Sprawdź te temperatury, wyczyść kompa malwarem, adwcleanerem, ccleanerem, odinstaluj w panelu nie potrzebne rzeczy, itd itd

Opublikowano

Dropy występują także na świeżym systemie, więc wątpię. że malwar coś tu pomoże. Chłodzenie przed nałożeniem pasty czyściłem. W dodatku dropy są od początkowych minut, a gdyby to była wina chłodzenia, temperatur, to raczej by dropiło po jakimś czasie. No nic, chyba czas kupić nowy sprzęt, bo szukać przyczyny wymieniając  po jednej rzeczy nie ma sensu. Dzięki :)

Opublikowano

Gram na podobnym lapku i mam po 140 FPS, więc sprawdź stery, wyłącz procesy, indeksowanie dysku i przenieś lola na partycje systemową

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...