Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Od niedawna mój telefon zaczął mieć problem z połączeniem się z routerem w moim domu. Sprawa wygląda tak, że pewnego dnia po prostu zgubił on jakby zasięg czy rozłączył się samemu z routerem i od tamtej pory nie działa to wszystko prawidłowo. Telefon nie chce się połączyć prawie nigdy, a jak już się połączy to dosłownie przez 10 sekund działa i po chwili znów traci połączenie. Nie znam się na tym wszystkim prawie wcale więc nie mam zielonego pojęcia co mam z tym zrobić. Dodam tylko, że internet mobilny w telefonie działa dobrze tylko wifi nie działa jak trzeba. Myślałem, że to samo zniknie po jakimś czasie lub po zrestartowaniu telefonu i routera ale to nic nie dało. Liczę na pomoc i z góry za nią dziękuję.

Opublikowano

Ustaw sobie od nowa parametry połączenia wifi na routerze, jakie nie wiem to twój problem dostosować sobei tak by działało wszystko jak należy. Zwykle takie problemy są na granicy zasięgu sieci i winny jest zbyt słaby zasięg wifi w telefonie. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Myślę że to nie o to chodzi bo to niezależnie od tego czy stoję przy samym routerze czy kilkanaście metrów od niego. Każdemu innemu działa dobrze, czy to w komputerze czy w telefonie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...