Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ektomorfia

Eldox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka czy zna ktoś jakieś diety ogólnie uwagi na co uważać i co robić aby nabrać masy mięśniowej tylko konkrety proszę ? 

I czy ktoś zna jakiś fajny zestaw ćwiczeń właśnie dla tego typu osoby. 

Z góry dzięki 

Opublikowano

Ja bym na twoim miejscu po prostu starał się jeść więcej i tyle - to jest podstawa. Nie trzeba nawet szczególnie tego liczyć, czy układać diety. Na pewno do tego dzienne uzupełnienie białka w zależności ile potrzebujesz, jakaś kreatynka jak chcesz. 

Co do treningu to FBW Sakera jest spoko lub Push & Pull, Góra & Dół (rozpiski masz na necie). Dla osoby początkującej, nie opłaca się od razu robić milion serii i ćwiczeń, bo najpierw trzeba się wkręcić i nauczyć dobrej techniki. 

Mam dwóch znajomych co ćwiczyli i ćwiczą tym sposobem co napisałem i naprawdę są efekty. 

denzel.png

Opublikowano

Już i tak sporo przytyłem ogólnie ale nie mogę już więcej wyciągnąć samym jedzeniem muszę sięgnąć po jakieś białko chyba początkujący nie jestem ćwiczę już trochę ale ostatnio właśnie jakaś blokada wpadła nie ma progresu z masą no i też trzaskać cały czas te same ćwiczenia to chyba nie dla mnie potrzebuje zmiany bo rutyna mnie zabija ale dzięki ogarnę sobie te ćwicząka ?

Edit : Gdzie moje maniery , łap lajka ?

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...