Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blade and soul

Nostale

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam planuje wrócić do gry wraz z kolegą, i planujemy zacząć grać od początku, i tutaj pojawia się pytanie na jakim serwerze istnieje jakiś polski klan, i ogólnie na którym serwerze gra najwięcej polaków? Bo ludzie piszą że windrest, jednak w temacie wspólnych gier najwięcej ludzi gra na "Twin wagons" i tutaj moje pytanie czy to jest nazwa windresta po połączeniu czy jak? Można prosić o jakieś informacje? :D

Opublikowano

Windrest i Twin wagons to osobne serwery po prostu na obu gra dużo Polaków dlatego raz masz taką a raz inną odpowiedź. Osobiście gram na Windrest dlatego polecam ten serwer :) jest tu 3 większe polskie klany i kilka mniejszych więc na pewno znajdziesz coś dla siebie i kolegi.

Opublikowano

Na Twin Wagons też gra sporo polaków, są 2 większe klany + bardzo dużo gra bez klanu. Ale jak odezwiesz się po polsku na frakcyjnym dużo mordek się odzywa ^^ Ale fakt, nasi są rozrzuceni właśnie na dwóch tych serwerach - Twin Wagons oraz Windrest :)

k1hvCVp.gif

Opublikowano
4 godziny temu, OLOVEK napisał:

siemanko, chcę zacząć grać w tą gierkę pierwszy raz i chcę się zapytać czy warto, czy polecacie itd :)

Ja grę polecam, przyjemnie się gra i ciężko się pracuje na end-game, w przeciwieństwie do wielu gier gdzie zdobywa się wszystko w kilka dni i później nie ma co robić.

Gra jest tak samo przyjazna dla graczy solo jak i graczy w grupie. Solo można osiągnąć to samo co grając ze znajomymi/w jakimś klanie.

Poza tym gra jest ładna, umiejętności wyglądają ładnie i system walki jest dobrze zaprojektowany. To tak z góry dlaczego bym poleciła grę ;) 

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Też zamierzam zagrać(w sumie to wrócić po przerwie) i zastanawiam się nad serwerem.. ale chyba bardziej przekonuje mnie Windrest :)

Opublikowano

Nie tylko na tych jest jeszcze dużo polaków, ale, jeżeli  nastawiasz się na polaków to Windrest jest najlepsza opcją (ten serwer zawsze należał do polaków)

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Ja to się zabije.. jaki nick nie wpiszę to zajęty hehehe :D ale spoko spodziewajcie się mnie ;) jak uda mi się zrobić postać od razu napiszę jaki nick :) server oczywiście Windrest, a Wy jakie nicki macie ? można liczyć na pomoc ?

mój nick LowCarbs gram Blade Masterem

Opublikowano

Jak chcesz pomocy, to zapraszam na Twin Wagons. Postaram się pomóc w każdej wolnej chwili jeśli się do mnie odezwie ktoś ;) Nick: Imba Kalada

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Nick mam taki sam jak na forum. Możesz mnie zaprosić, jak będę online to mogę Ci pomóc jakbyś czegoś nie wiedział.

Opublikowano

no Ja gram na Windrest czy jakoś tak :) zrobiłem nową postać Force Mastera, bo nie za bardzo ogarniam Blade Mastera, nick DonutSoul :) ale zobaczymy czy nie wrócę na Blade Mastera, oba mają 15lvl :) 

Opublikowano
10 godzin temu, OLOVEK napisał:

no Ja gram na Windrest czy jakoś tak :) zrobiłem nową postać Force Mastera, bo nie za bardzo ogarniam Blade Mastera, nick DonutSoul :) ale zobaczymy czy nie wrócę na Blade Mastera, oba mają 15lvl :) 

Blade Master - klasa, która ma jeden z lepszych DPS w grze + robi za tanka. W sumie gra nim polega na zmianie na draw stance i trzymanie jednego przycisku, czasem rzucenie hm blocka dla pt (piszę tutaj o robieniu trudniejszych dungeonów 50+). W sumie nigdy nim nie grałam, ale wiem jak działa mniej więcej.

Force Master - typowy range DPS. Stoisz i napierniczasz prawy-lewy, czasem użyjesz innych skilli (bo inferno ma op dmg), ale głownie korzystasz z 2 skilli pod przyciskami myszki. Jak dla mnie jedna z prostrzych klas, zaczynałam nią grę ale mi się znudziła bo pomimo dmg nie jest zbyt skomplikowana i nie ma jakiś super wymyślnych combo i zmieniłam na Warlocka.

Może to ci pomoże troszkę w decyzji :)

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Blade Master to tank i kropka. Jest to najlepiej przystosowana postać do tankowania bossów, zaraz po nim według mnie jest KFM. 
Dodam jeszcze od siebie, że w tej grze słowo "tank", to nie gruba, napakowana mięśniami postać z 200k hp, która nic nie bije, a jedynie tankuje bossy. Tutaj jest inaczej. 
Dodatkowo polecam wbić Ci 50 lvl, wtedy zaczyna się gra, wtedy tak na prawdę poznajesz swoją profesję i uczysz się wszystkich combosów. 

maybenow.png

Opublikowano

Witam dziękuję wszystkim za odpowiedzi, zdecydowałem że zagram na windrescie (swoją drogą już 42 lvl Blade masterem ^^), żeby nie robić nie potrzebnie nowych tematów moglibyście polecić jakiś sposób na zarobek? :) (domyślam się że padnie crafting więc od razu podam jakie wybrałem specjalizacje: Tree fellers, merry potters, prospectors union oraz forgekeepers) Z góry dziękuję za pomoc ^^

Opublikowano
8 godzin temu, Nostale napisał:

Witam dziękuję wszystkim za odpowiedzi, zdecydowałem że zagram na windrescie (swoją drogą już 42 lvl Blade masterem ^^), żeby nie robić nie potrzebnie nowych tematów moglibyście polecić jakiś sposób na zarobek? :) (domyślam się że padnie crafting więc od razu podam jakie wybrałem specjalizacje: Tree fellers, merry potters, prospectors union oraz forgekeepers) Z góry dziękuję za pomoc ^^

Daily questy + Silverfrost Quartz (popatrz sobie na necie jak wygląda wykopywanie takich rud), to jest dla mnie aktualnie najlepszy zarobek. Można też farmić bardziej wymagające dungi, z których dropią legendarne biżuterie.

maybenow.png

Opublikowano

Po pierwsze do 50lvla nie potrzebna Ci jest kasa. Do upgrade eq dostajesz praktycznie wszystko z misji fabularnych, jedynie stsy, czyli "silverfrost transformation stone" pozostaje ci kupować, ale to po 1 sztuce na każdy upgrade do stage 10 broni chyba, koszt jednego to jakieś 11g na moim serwerze, ale golda zarobisz spokojnie robiąc questy, oraz dostajesz 30g z questa któregoś, oczywiście fabularnego.

Jak już skończysz kampanię będziesz miał HM6 - wtedy zaczynasz robić daily challange, jest to 6 questów do dungeonów, z których musisz zrobić przynajmniej 4 aby dostać reward (między innymi skrzynkę z której masz szansę otworzyć 1g, 10g, 100g lub 1000g). 1g wypada bardzo często. Dodatkowo robisz wszystkie daily questy w dungeonach (wchodzisz f8 i lecisz od Laira w górę, z tą hm zatrzymujesz się przed Ebondrake). Na Ebondrake NM musisz mieć przynajmniej 750 AP i ogarniać mechanikę (nic trudnego, mogę Ci wytłumaczyć). I kasa wpada sama. Ja obecnie zarabiam 50+ golda dziennie z samych daily, do tego jest szansa, że wypadnie coś wartościowego i będą bidować i dostajesz free golda :)

Zajmij się także craftami, ale na tym na początku zysku nie będziesz miał, dopiero jak wbijesz 3-4 level można robić lepsze rzeczy. 

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Moje kolejne pytanie ^^ Wbiłem 50 lvl, opłaca się robić dalej questy główne do końca? :P Jak tak to ile ona aktów posiada? Z góry dzięki :D

Opublikowano
18 godzin temu, Nostale napisał:

Moje kolejne pytanie ^^ Wbiłem 50 lvl, opłaca się robić dalej questy główne do końca? :P Jak tak to ile ona aktów posiada? Z góry dzięki :D

Tak, dostaniesz z nich fajne rzeczy, jak materiały do przebicia broni do stage 10, peta, soula, trochę golda. Przede wszystkim wbijesz na nich HM6 i nie będą cię kickować z dungeonów od Laira do Shoguna :)

k1hvCVp.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...