Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Windows 10 Czarny ekran

HeroGraj

Pytanie

Opublikowano

Witam. Mam problem, otóż pewnego razu, podczas grania w cs go, nagle gra się zacieła, ekran zrobił się czarny. Wcisnąłem guzik reset. Włącza się komputer, niby wszystko ok. Ale po załadowaniu, mam czarny ekran, i nic sie nie dzieje. W trybie awaryjnym wszystko działało. Moja karta graficzna to HD 6870. Wyjąłem ją, weszłem na integrze, działa. Zformatowałem kompa, instaluje sobie sterowniki do grafiki... Dzwiek sie zacial, boom. Czarny ekran. Komputer znow sie nie uruchamia.

Edit1: A, i jeszcze podczas proby zresetowania systemu, dysk z windowsem jest zablokowany. "The drive where windows is installed is locked"

Edit2: Teraz po formacie za jakis czas, nie dlugi po czarnym ekranie wlacza sie logowanie. A czasami nie. Gdy monitor dostaje black screen ze sie tak wyraze to restartuje sie. Czasami wejde na komputer, a nagle w losowym momencie restart monitora i black screen... Sterownikow nie ma zainstalowanych w programach. Pewnie nie skonczyly sie instalowac

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, HeroGraj napisał:

Nie moge obnizyc jej zegarow, przynajmniej afterburnerem, bo sterownikow nie da sie zainstalowac, gdyz kiedy probuje to robic to wywala czarny ekran ktory juz sie nie konczy

To zostaje testowanie karty pod kątem ewentualnej naprawy albo wymiana na inną.

(')(.)(;)

Opublikowano
6 minut temu, MrSanten napisał:

Zainstaluj/zaktualizuj sterowniki do kardy graficznej.

Gdy instaluje dostaje czarny ekran...

Instalowalem Catalyst, i teraz Crismon, i jest czarny ekran...

Opublikowano

To normalne że przy instalacji ekran miga / jest czarny. Chyba że trwa to bardzo długo lub komputer się zrestartuje.

(')(.)(;)

Opublikowano
23 minuty temu, MrSanten napisał:

To normalne że przy instalacji ekran miga / jest czarny. Chyba że trwa to bardzo długo lub komputer się zrestartuje.

No właśnie jest cały czas... O to chodzi. Instalowałem Crismon, Catalyst teraz starą wersję catalyst, to samo. Ekran jest po prostu czarny...

Opublikowano
5 godzin temu, rauespl napisał:

jesli na integrze ci wszystko chodzi to najpewniej karta konczy swoj zywot. zostaje piekarnik albo obnizenie zegarow

Nie moge obnizyc jej zegarow, przynajmniej afterburnerem, bo sterownikow nie da sie zainstalowac, gdyz kiedy probuje to robic to wywala czarny ekran ktory juz sie nie konczy

Opublikowano

@ref

Dzisiaj po powrocie chciałem sobie włączyć kompa... No i ładowanie Windowsa, 2 razy restartuje się ekran jak przy zmianie rozdzielczości i czarny ekran... Na zintegrowanej karcie też... Tym razem nawet tryb awaryjny nie pomaga

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...