Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Suplementacja (Jaką wybrać ? )

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, a więc mój problem polega na tym, ważę 72kg, 173cm wzrostu, wiek- 20

ćwicze od około 6-7 miesięcy i jakoś miesiąc temu zakupiłem białko ACTIV Lab. 

i teraz chce zakupic BCAA i jakieś węglowodany typy Gainer

i mam pytanie do Was, jakie BCAA i Gainer ? mój plan treningowy wyglada tak. 

co drugi dzień ćwicze na siłowni i w dni nie ćwiczące biegam. na siłowni spędzam od półtorej godziny do dwóch godzin a biegam po około 5km (myśle ze mógłbym wiecej ale akurat tak wychodzi w niecałą godzine biegania i biegam przede wszystkim aby spalić troche brzuch bo z nadmiaru kalorii troche się tej tkankti tłuszczowej zaczeło odkładać w dolnych częściach brzucha)

białko jadam tak aby na 1 kg ciała zjadać 2g białka. i wlasnie z węglowodanami jest troche gorzej bo po prostu dania z białkiem juz tak mi zapychają dzień ze nie uzupelniam węglowodanów.

i chciałbym jakies BCAA które pomogło by mi troche spalać ten tłuszcz i tak samo żeby dostarczało potrzebne kwasy do wspomagania budowy masy mięsniowej. 

Równocześnie chciałbym jakiś gainer żeby zamiast wiekszej ilosci tłuszczów zjadac czyste węglowodany aby po prostu jesc mniej tłuszczów bo przeciez właśnie o spalenie tkanki tłuszczowej mi chodzi.

co do budżetu, nie chce wydawać nie wiadomo ile, wole raczej z rozsądkiem czyli myśle ze na obydwa razem chciałbym przeznaczyć 100-150 zł

Prosze o pomoc. za każde dobre podpowiedzi dam plusa !

Opublikowano

Powiem ci tak:

Białko - Patrz na skład ile masz białka w czystym białku. Droższe białka nie zawsze równają się tym tańszym względem aminoskładu.

BCAA - kto ci powiedział, że to jest na schudnięcie. To są czyste aminokwasy, które możesz także zgromadzić poprzez jedzenie posiłków. Jest to o tyle dobre, że proch da ci optymalną dawkę na dzień niż posiłki. Dajesz to przed treningiem, w trakcie lub bezpośrednio po treningu. Najlepiej dać proch do buzi i od razu popić, chyba, że zależy ci na delektowaniu się.

Gainer to nie są czyste ww, tam masz także cukry to nie równa się z celem. Białko + gainer nie jest dobrym połączeniem ze względu na to iż w gainerze masz b oraz ww przez co wyjdzie ci więcej liczenia biorąc dodatkowo białko.

Biorąc białko + carbo będzie optymalniejsze, gdyż możesz sobie manipulować dawkami wedle braków w diecie.

Opublikowano

To białko od activlab to pewnie jakiś chu*owy koncentrat, którego ci nie polecam. Naprawdę warto zainwestować w coś lepszego, ja na przykład kupuję białko od kfd, lepsza jakość i smak oraz duża zawartość bcaa. A co do bcaa, to też nie polecam spożywać w formie suplementów. Możesz je znaleźć dosłownie w każdym produkcie zawierającym białko. Przy odpowiedniej diecie, suplementacja nimi jest zbędna. Lepiej zaopatrz się w kreatynę, jeśli zależy ci na efektywniejszych treningach. Co do gainera, to twój wybór, oczywiście nie polecam, o wiele lepsze będzie spożycie normalnego posiłku, ale jeśli masz problem z uzupełnieniem kalorii w ciągu dnia, to kupuj, gainery drogie nie są :) A co do treningów, to wypadało by zrobić sobie jakąś przerwę, nie katuj tak swojego ciała, mięśnie rosną, kiedy odpoczywasz. Odpuść sobie bieganie i zacznij robić ćwiczenia na brzuch, jeśli masz problem z tkanką tłuszczową.

Opublikowano
Dnia 27.05.2017 o 12:40, p3pe napisał:

Powiem ci tak:

Białko - Patrz na skład ile masz białka w czystym białku. Droższe białka nie zawsze równają się tym tańszym względem aminoskładu.

BCAA - kto ci powiedział, że to jest na schudnięcie. To są czyste aminokwasy, które możesz także zgromadzić poprzez jedzenie posiłków. Jest to o tyle dobre, że proch da ci optymalną dawkę na dzień niż posiłki. Dajesz to przed treningiem, w trakcie lub bezpośrednio po treningu. Najlepiej dać proch do buzi i od razu popić, chyba, że zależy ci na delektowaniu się.

Gainer to nie są czyste ww, tam masz także cukry to nie równa się z celem. Białko + gainer nie jest dobrym połączeniem ze względu na to iż w gainerze masz b oraz ww przez co wyjdzie ci więcej liczenia biorąc dodatkowo białko.

Biorąc białko + carbo będzie optymalniejsze, gdyż możesz sobie manipulować dawkami wedle braków w diecie.

Tak, białko samo mam i zamówiłem carboo aby były same węglowodany. 

30 minut temu, Pies Zbigniew napisał:

To białko od activlab to pewnie jakiś chu*owy koncentrat, którego ci nie polecam. Naprawdę warto zainwestować w coś lepszego, ja na przykład kupuję białko od kfd, lepsza jakość i smak oraz duża zawartość bcaa. A co do bcaa, to też nie polecam spożywać w formie suplementów. Możesz je znaleźć dosłownie w każdym produkcie zawierającym białko. Przy odpowiedniej diecie, suplementacja nimi jest zbędna. Lepiej zaopatrz się w kreatynę, jeśli zależy ci na efektywniejszych treningach. Co do gainera, to twój wybór, oczywiście nie polecam, o wiele lepsze będzie spożycie normalnego posiłku, ale jeśli masz problem z uzupełnieniem kalorii w ciągu dnia, to kupuj, gainery drogie nie są :) A co do treningów, to wypadało by zrobić sobie jakąś przerwę, nie katuj tak swojego ciała, mięśnie rosną, kiedy odpoczywasz. Odpuść sobie bieganie i zacznij robić ćwiczenia na brzuch, jeśli masz problem z tkanką tłuszczową.

akurat to białko z activlab mi się kończy to wezme coś lepszego. Kiedyś używałem kreatyny to mnie zalało wodą tak że jak nie miałem czasu przez tydzień niestety cwiczyć to woda zeszła, czy kreatyna oprócz zalania mnie wodą ma jakieś pozytywne właściwości ? 

czyli mam nie biegać ? bo kondycje w miare mam chodzi mi przede wszystkim o spalenie brzucha ale czy samymi cwiczeniami na brzuch spale brzuch ?

Opublikowano
11 godzin temu, ThePein napisał:

Tak, białko samo mam i zamówiłem carboo aby były same węglowodany. 

akurat to białko z activlab mi się kończy to wezme coś lepszego. Kiedyś używałem kreatyny to mnie zalało wodą tak że jak nie miałem czasu przez tydzień niestety cwiczyć to woda zeszła, czy kreatyna oprócz zalania mnie wodą ma jakieś pozytywne właściwości ? 

czyli mam nie biegać ? bo kondycje w miare mam chodzi mi przede wszystkim o spalenie brzucha ale czy samymi cwiczeniami na brzuch spale brzuch ?

Skoro cię zalało, to zapewne korzystałeś z mono. Kup sobie jabłczan oraz pij dziennie przynajmniej te 2,5l wody.

Samymi ćwiczeniami na brzuch nie spalisz brzucha. Do tego potrzebne jest cardio, nie chodzi tutaj już o samą kondycję. 

http://www.fabrykasily.pl/treningi/cwiczenia-na-brzuch-jak-spalic-tluszcz

Opublikowano

Kreatyna przede wszystkim przyśpiesza regeneracje mięśni i zwiększa ich wydolność podczas treningu. Jeśli zależy ci na zwiększeniu masy to wybierz monohydrat, jak nie to polecam jabłczan. Najsilniejszy suplement dopuszczony do sprzedaży, więc warto się w niego zaopatrzyć. Co do brzucha, to różnie to bywa, mi starczy ciężki trening raz na 2 tygodnie, przy tym cały czas trzymając się diety i nie mam problemów z tkanką tłuszczową. Dla mnie bieganie i siłownia kolidują ze sobą, trzeba się określić czy zależy ci na kondycji, rzeźbie, masie, czy po prostu ćwiczysz z nudów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...