Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co warto zwiedzić w Polsce?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak myślicie, w jakie miejsca warto udać się w te wakacje?

wpisałbym w google, ale mi się nie chce, a do tego chciałbym poznać wasze zdanie

Opublikowano

To zależy co lubisz. Napisz czy wolisz np. zwiedzać zabytki, podziwiać ładne widoki czy leżeć i nic nie robić. Będzie łatwiej coś doradzić. No i powiedz gdzie już byłeś (zgaduję że chcesz zobaczyć coś nowego). 

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Podłączam się trochę pod temat. Nie mieszkam w Polsce ale pochodzę z Mazur i chciałbym w końcu je jakoś bardziej zwiedzić niż tylko Moje miasto i jego okolice. Zdecydowanie lubię jeziora i góry - naprawdę wysokie miejsca w widokiem. Mam w planach w tym roku w Bieszczady lub Zakopane wyjechać na tydzień i domek wynająć na ten okres ale wolę jednak coś przeżyć na moich mazurach. Ktoś poleca jakieś szczególnie piękne miejsca? :D

Opublikowano
22 minuty temu, 9Jarek9 napisał:

To zależy co lubisz. Napisz czy wolisz np. zwiedzać zabytki, podziwiać ładne widoki czy leżeć i nic nie robić. Będzie łatwiej coś doradzić. No i powiedz gdzie już byłeś (zgaduję że chcesz zobaczyć coś nowego). 

Wszystkie 3 rzeczy mi odpowiadają :D Tak się składa, że nie zwiedziłem wielu miejsc i chciałbym po prostu nadrobić zaległości :D Wypiszcie tutaj swoje ulubione miejsca, a ja wybiorę z tego coś dla siebie. Lokalizacje obojętne.

Opublikowano

Podlasie. Po prostu Podlasie, gdzie się nie pojedzie można znaleźć jakieś fajne miejsce. Carska Droga (Łosiostrada) przez Biebrzański Park Narodowy, Smolniki... Zależy co lubisz, jeżeli masz ochotę spędzić trochę czasu na łonie natury, to miejsce idealne. Nad wodą - Augustów, Rajgród, ośrodki nad Narwią i Biebrzą; Architektura i zabytki - Krynki, Białowieża, Tykocin, Nurzec, Wigry, Łomża i okolice, Suwałki i okolice, Tychy, Nurzec, w ostateczności Białystok. 

Qui est le prochain?

Opublikowano

Jeśli lubisz aktywnie spędzać czas, to bierz rower i obierz kierunek na Wschodni Szlak Rowerowy Green Velo :D Z tego, co się orientuję, to szlak biegnie w większości przez malownicze tereny, a w miastach zawsze możesz się zatrzymać i pozwiedzać. W niektórych miejscach może być trochę słabiej z oznakowaniem albo drogą (trafiają się na polnych dróżkach), ale dla mnie to nie jest wielka wada :D Więc wybierz jakiś odcinek szlaku i w drogę :D 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...