Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

M2BOB-strona

watper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka , mam problem z m2bob. Strona m2bob.net nie chce mi się właczyć na PC , natomiast na laptopie mogę włączyć bez żadnego problemu , możecie mi jakoś pomóc jak rozwiązać problem ?

a witryna jest nieosiągalna

Nie udało się znaleźć adresu DNS serwera m2bob.net.

Opublikowano

gracie na pandoramt2.pl lub graliście ? Ps:Nie mój poradnik nie będę dawać link do forum bo niewiem czy to nie reklama.

Jak wiecie mamy problemy z konkurencją, ktoś jest bardzo zazdrosny... Usilnie próbuje nas zablokować, nie będę z tym walczyć ponieważ nie ma to sensu.

Client serwera Pandoramt2.pl jest "wirusem". Gdy tylko go włączycie modyfikuje wam pliki systemowe blokując tym samym dostęp do stron internetowych i serwerów, których Pan technik - Alchemik nie lubi.

1.

brak+fb.jpg

Niektórzy z was widzą taki lub podobny komunikat wchodząc na stronę https://www.pandoramt2.eu lub https://www.pandora-mt2.pl

Błąd w żadnym stopniu nie dotyczy źle funkcjonującej strony czy naszych serwerów. Jest to przekierowanie domeny na dane adresy ip dla konkretnego komputera. (Wikipedia)

Problem tkwi w pliku hosts.

(C:/Windows/system32/drivers/etc/hosts)

Domyślnie zawartość pliku wygląda tak:

edit-hosts-file-win10-1.png

Wy otwierając go notatnikiem (polecam Notepad++) znajdziecie tam linijki dotyczące stron pandoramt2.eu i pandora-mt2.pl, oraz kilku innych (znajdziesz tam między innymi "zabezpieczenie" Alchemika przed m2bobem - czyli blokada jego strony :D)

Wystarczy, że usuniesz poszczególne linijki (stron, które chcesz odblokować), a następnie zapiszesz plik (jako administrator), jeśli jakimś cudem nie potrafisz tego zrobić usuń ten plik.

Po udanym zabiegu strona(y) wrócą do życia!

Pamiętaj, że problem będzie się ponawiał za każdym uruchomieniem clienta w/w pandory.

2.

pIyNyzC.jpg

Problem jest już troszkę bardziej złożony, jednak do naprawy.

Tak jak napisałem wyżej, włączenie clienta ble, ble ble... Problem pojawia się za każdym uruchomieniem w/w pandory.

Osobiście nie doświadczyłem tego błędu na sobie, jednak wolę nie próbować (kij wie co za keylogery siedzą w cliencie tamtej pandory). Staram się pomagać, gdy ktoś napisze na fanpage czy pw, że:

a) Ma błąd łączenia z serwerem

B) Wywaliło go z gry i ma błąd łączenia z serwerem

c) Co chwilę go "loga"

Rozwiązanie, które pomaga większości to zwyczajne skany komputerów programami antywirusowymi.

Pobierz program CCleaner, przeskanuj REJESTR i SYSTEM, "napraw błędy", zrestartuj komputer i będzie okej. (Przynajmniej powinno).

76561198131465169.png
Opublikowano

to zerknij to co dałem w spoiler mam nadzieje że pomogłem ;) Ps nie mój poradnik a nie chce reklamy robić więc nie daje linka.

Mam nadzieje że kopsniesz like za pomoc ;)

76561198131465169.png
Opublikowano
Dnia 23.05.2017 o 17:21, watper napisał:

Siemka , mam problem z m2bob. Strona m2bob.net nie chce mi się właczyć na PC , natomiast na laptopie mogę włączyć bez żadnego problemu , możecie mi jakoś pomóc jak rozwiązać problem ?

a witryna jest nieosiągalna

Nie udało się znaleźć adresu DNS serwera m2bob.net.

Resetowanie ustawień karty sieciowej do wartości domyślnych mi pomogła nie wiem jakie to były komendy wpisz w google, jest tam pare poradników na ten temat 

55mddg.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...