Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gierka , miasta , budowanie itp =DD

VellG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, szukam gierki coś w stylu Settlersów gdzie trzeba rozwinąc swoją wioche, walczyc itp. Nie musi być w stylu starożytnym, coś nowego też, miasta jakieś np :>. Z gory dzieki.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kapi alon fari wy z działu "reklamowego" czy sami gracie w tą SFJETNOM gre ? ;x...

DaxLer nie jestem mistrzem ale wydaje mi sie że pisze się "Grepolis" ale co ja tam wiem...

Symulatory czekania są dostępne w wielu innych wersjach... aż dziwne że nikt jeszcze nie stworzył zegarka z odliczającym czasem i nie nazwał tego "Grą"...

ja ze swojej strony mógłbym polecić ci Spellforce...

i UWAGA ^_^ uargumentuję swoją propozycję :)...

MÓWIĘ TUTAJ O PIERWSZEJ CZĘŚCI !!!!!

1) 6 Grywalnych ras ( + możliwość tworzenia nieskończenie liczebnej armii nieumarłych )

- Orkowie , Elfy , Krasnale , Ludzie , Trolle , Mroczne elfy 

- każda rasa posiada 25+ różnych budowli 

- każda rasa posiada 10 różnych jednostek każda z innym wyglądem oraz umiejętnościami

//Edit: zapomniałem dopisać jednostek specjalnych tzn. "Oblężniczych" i ... "np. Psów wojennych dla ludzi albo "kamiennych" jaszczurek dla kraslali itp. "

2) "Strategia" ekonomiczna

- jest 7 surowców

Budowlane: Drewno , Kamień

Militarne: Żelazo , księżycowe srebro 

Magiczne: Aria , Lyena 

oraz ofc. żywność

- Surowce nie rzadko rozmieszczone są na całej mapie więc czasami będzie trzeba kontrolować orgomna ilość pkt.

3) "Strategia" militarna...

Wiele osób powie które jako tako tam grały że brak tam strategi ponieważ "fes elfy i zlub duszo łuczniczek" 

faktycznie strategia zwykłego zmasowanego ataku łuczniczek wiatru jest dobra ale czarnoksiężnicy rozgromią je ^_^ i nie tylko oni...

Strategia militarna jest tam na wysokim poziomie o ile gramy na wysokim poziomie ( czyli z innym graczem ) mamy możliwość wykorzystania

wzniesień albo ultra potężnej magii ( tam jest serio silna magia ^_^ ) albo przejmowania strategicznych pkt. z surowcami

4) Postać i jej umiejętności...

to chyba jedyna gra gdzie jednoczesnie możesz być magiem łucznikiem i łotrzykiem w jednym ^_^

umiejętności rozdajesz na podstawie pkt. umiejętności i nei ważne że wybrałeś np. Białą magię... chcesz cieżki pancerz ?... BIERZESZ GO i masz ^_^

ofc. możesz uzyskac max. 20 lvl umiejetnosci oraz max. jesli mnie pamiec nie myli bazowe max. 140 pkt. cech ( 2 umiejetnosci / lvl oraz 5 cech / lvl ) max lvl 50

nie warto jednak zawsze maxować np. tylko wojownika zawsze lepiej wybrać sobie "mieszane" klasy pozwoli nam to nie tylko "zaskoczyć" przeciwnika 

" Biegnie sobie Zbrojny olbrzym a tu nagle deszcz ognia lodu i fala szoku ^^ " ale też uzyskać lepsze staty ( ogólne )

z góry mówię że jest to gra bardzo "Niebezpieczna" dla strategii i bardzo często możesz spotkać się z tym co sam wykonywałem czyli np.

Atak armią nieumarłych tak duża że FPS spada do 10 i cała mapa jest wypełniona twoimi szkieletami ^^ 

Wczesne zwiady za pośrednictwem golemów / nieumarłych / żywiołów albo... DZIKICH istot których umysły są twoje ( hipnoza i kontrola umysłu )

Deszcz ognia i lodu tak duży że twoja armia może paść w pojedyńczym ataku ( długo się "Ładuje" ale jak przeciwnik nie wyjdzie z pola rażenia na czas... to koniec ^^ )

Maso Hipno dzięki któremu wroga armia jeśli wpadnie w twoja pułapka to już z niej nie wyjdzie ^_^

"Nieśmiertelny Palladyn" czyli metoda na super uzbrojonego palladyna z Aurą leczenia albo kradzieży hp dzięki czemu zabicie go to nieraz nawet 10 minut zabawy xDDD

"Wieżyczka Automatyczna" czyli łucznik z białą magią super szybkim łukiem i pierścieniami na szybkość ataku ^_^ średnio nawet 5 strzał na sekundę :P a dodaj do tego salwe xD

"Już martwy" czyli czarny mag który może skradać się do wrogiego obozu "udając" trupa by w ostatniej chwili przywołać ogromną armię "zła" w mieście wroga ^_^

Strategii i "Głupich czasami" zdolności w spellforce jest MASA ! jeśli interesuje cie "DUŻA WOJNA" to spellfoce jest idealne ^_^

ofc. tak jak wspomniałem wczęsniej wymagana jest 2 osoba do wspólnej zabawy... od 2 lat nie gram w Spellforce ale wiem że na FB / Forach można

jeszcze na 100% znaleźć ludzi chcących grać i walczyc w tej grze...

ale może powiem o minusach... levelowanie postaci... to jedyny minus...

pamiętam że kiedy jeszcze jako dziecko 14 letnie grałem w te gre ( wtedy była nowa świeża najlepsza jaką miałem ) to niesamowitym bo kilkudziesięcio godzinnym wyczynem

było dla mnie uzyskanie postaci z 20/30 lvlem uważałem się w tedy za serio potężnego... wbicie wysokiego ( max. ) poziomu może zająć długie godziny...

BARDZO DŁUGIE GODZINY... 

ale za to są aż 3 kampanie które są przynajmniej moim zdaniem... NIESAMOWITE ^_^ 

tak długo jak gram... nazwałem Spellforce najlepszą grą... i pomimo upływu wielu lat.. wciąż nią jest ^_^

i wydaje mi się że pozostanie nią.. aż do czasu kiedy zrobię swoją własną grę na podstawie Spellforce 1 :)...

Ponieważ nie oszukujmy się twórcy Gothic i Spellforce czyli moich 2 ulubinych gier spierdolili kontynuacje... ;)...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...