Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mam coś nie tak z rozdzielczością w LoLu ! Proszę o pomoc

piter1130

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, problem polega na tym że gdy gram w Lola np na midzie, to nie widze wszystkiego, po prostu ekran jest tak rozszerzony że nie widze kto gankuje a kto nie, scrollem wiadomo mam na maxa w góre, ale to za mało.

Gdy miałem tryb w oknie i zmniejszoną rozdzielczość było idealnie, widziałem 2 krzaczki na midzie, ale wtedy widze pulpit a to troszke przeszkadza, dodam że rozszerzone mam na maxa ( Zalecane w grze) 1280x1024

1 przyklad  widać przy (Zalecany 1280 x 1024 ) (Pełny ekran)

a drugi to taki Idealny, ale mam już widoczne krawędzie na Pulpicie itp, ( Tryb Okna)

Pełny Ekran  LoL.png

Tryb Okna LoL.png

Opublikowano

Wyłącz synchronizację pionową, wygładzanie krawędzi i włącz w pełnym ekranie na Rozdzialce 1024x768. Ewentualnie przeinstaluj klienta

Opublikowano
20 godzin temu, Ivern napisał:

Wyłącz synchronizację pionową, wygładzanie krawędzi i włącz w pełnym ekranie na Rozdzialce 1024x768. Ewentualnie przeinstaluj klienta

Spamuj dalej bezsensownymi postami... Od kiedy synchronizacja pionowa wpływa na rozdziałkę, to samo wygładzanie krawędzi XDDDD

@topic spróbuj trybu borderless

Opublikowano

Jak widać po rozdzielczości można się domyśleć, że masz starszy monitor. Jest to tego przyczyna, bo można już powiedzieć, że odeszły już one dawno w nie pamięć i teraz się robi gry pod 16:9, a nie 4:3 jak kiedyś. Wide screen w nowym grach jest wszędzie, więc polecam Ci najbardziej po prostu kupić nawet używany monitor, powinieneś dostać taki nawet do 100zł. To wszystko jest sprowadzone od historii kina, gdzie właśnie film ustanawia ekran do oglądania, który jest szeroki. Można to nawet zauważyć w starych filmach, gdzie masz czarne pasy po bokach a teraz masz na górze i dole, co jest dodawane nawet w grach, cinematicach lola do utworzenia efektu kinowego.

Opublikowano
Dnia 3.06.2017 o 16:46, Mati . napisał:

Jak widać po rozdzielczości można się domyśleć, że masz starszy monitor. Jest to tego przyczyna, bo można już powiedzieć, że odeszły już one dawno w nie pamięć i teraz się robi gry pod 16:9, a nie 4:3 jak kiedyś. Wide screen w nowym grach jest wszędzie, więc polecam Ci najbardziej po prostu kupić nawet używany monitor, powinieneś dostać taki nawet do 100zł. To wszystko jest sprowadzone od historii kina, gdzie właśnie film ustanawia ekran do oglądania, który jest szeroki. Można to nawet zauważyć w starych filmach, gdzie masz czarne pasy po bokach a teraz masz na górze i dole, co jest dodawane nawet w grach, cinematicach lola do utworzenia efektu kinowego.

Dziękuje ci bardzo ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...