Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z PlayerCommandPreprocessEvent

Werqa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam problem z blokowaniem komend, gdy jest jakiś tam plik w folderze. 

Kawałek kodu:

@EventHandler
	  public void onCmdExecute(PlayerCommandPreprocessEvent e)
	  {
	    Player p = e.getPlayer();
	    File file = new File("plugins/arivi-mute/gracze/" + p.getName() + ".yml");
	    if(file.exists()){
	    	if(e.getMessage().startsWith("/helpop") && 
	    			e.getMessage().startsWith("/msg")){
	    		e.setCancelled(true);
	    		p.sendMessage("§cJestes wyciszony. Komendy §6§nhelpop, msg§c nie dzialaja!");
	    	}
	    }
	  }

Chciałabym zablokować komendy /helpop oraz /msg, jednak mimo, że plik w tym folderze o takiej nazwie jest, to i tak można wykonywać te komendy. Proszę o pomoc

:)

Opublikowano

helpop i msg to komendy essentiala, którego pewnie używasz. Można o wiele prościej zablokować te komendy graczom. Ja używam pluginu do premisji PEX'a. Dajesz wpis w grupie gracz z permisją do danej funkcji, np. msg: 

"essentials.msg" i negujesz to dodając kolejny minus z przodu, czyli wygląda to tak:

"- - essentials msg"

Masz tu od razu permisję na helpop : "essentials.helpop".

Już jest! - iberioncraft.pl

banerMPC.png

Opublikowano
33 minuty temu, IdkMan napisał:

helpop i msg to komendy essentiala, którego pewnie używasz. Można o wiele prościej zablokować te komendy graczom. Ja używam pluginu do premisji PEX'a. Dajesz wpis w grupie gracz z permisją do danej funkcji, np. msg: 

"essentials.msg" i negujesz to dodając kolejny minus z przodu, czyli wygląda to tak:

"- - essentials msg"

Masz tu od razu permisję na helpop : "essentials.helpop".

Nie zrozumiałeś o co chodzi. Gdy gracz ma mute, ma zablokowane także komendy helpop, msg ;)

Opublikowano

serio?

chyba

if(e.getMessage().startsWith("/helpop") || e.getMessage().startsWith("/msg")){

Opublikowano
11 minut temu, Mojuuu napisał:

serio?

chyba

if(e.getMessage().startsWith("/helpop") || e.getMessage().startsWith("/msg")){

Co to za różnica?

33 minuty temu, iMoobler napisał:

Debuguj, sprawdź do którego momentu na bank dochodzi i tyle, może jednak plik nie jest problemem a warunek.

To znaczy? Można trochę jaśniej? :D

Opublikowano

W takim razie ja bym kombinował z komendami i coś w stylu:

if( command.getName().startWith("helpop"){

//zrób coś tutaj

}

Jak nic nie wykombinujesz to popatrz na ten filmik z manipulacją chatem pod bukkita:

Już jest! - iberioncraft.pl

banerMPC.png

Opublikowano
Przed chwilą, Werqa napisał:

Co to za różnica?

Niestety na wersji mobilnej widze 2/3 twojego kodu, ale ja sobie często pomagam wysłaniem np. broadcasta na chat co linijke kodu, i wtedy jestem w stanie rozpoznać po której linijce broadcast już się nie wysyła.

Opublikowano
27 minut temu, Werqa napisał:

Co to za różnica?

Jeśli nie wiesz co to za różnica to nawet nie mam zamiaru ci dalej pomagać

Opublikowano
2 minuty temu, Mojuuu napisał:

Chyba niestety kolejna osoba próbuje czyjś kod dopasować do siebie nie mając bladego pojęcia :|

Opublikowano
28 minut temu, IdkMan napisał:

W takim razie ja bym kombinował z komendami i coś w stylu:

if( command.getName().startWith("helpop"){

//zrób coś tutaj

}

Jak nic nie wykombinujesz to popatrz na ten filmik z manipulacją chatem pod bukkita:

Niestety ten poradnik nie zawiera tego co ja chcę :/

28 minut temu, iMoobler napisał:

Niestety na wersji mobilnej widze 2/3 twojego kodu, ale ja sobie często pomagam wysłaniem np. broadcasta na chat co linijke kodu, i wtedy jestem w stanie rozpoznać po której linijce broadcast już się nie wysyła.

Spróbuje z broadcastami ;)

2 minuty temu, Mojuuu napisał:

Więc nie pomagaj, nikt nikogo nie zmusza

Opublikowano

Dokładnie nie będę ci tutaj mówił - najlepiej nauczysz się próbując sam. W jednej wersji warunek zwróci tylko true jeśli gracz wykona 2 komendy na raz co raczej nie ma sensu o_O a w jeden wykona jeśli jakikolwiek z ifów spełni warunek.

Opublikowano
1 minutę temu, iMoobler napisał:

Dokładnie nie będę ci tutaj mówił - najlepiej nauczysz się próbując sam. W jednej wersji warunek zwróci tylko true jeśli gracz wykona 2 komendy na raz co raczej nie ma sensu o_O a w jeden wykona jeśli jakikolwiek z ifów spełni warunek.

Działa,

Zamieniałam && na ||

Do teraz nie wiedziałam jaka to różnica a jednak jest i to bardzo duża. Temat można zamknąć 

Opublikowano
Dnia 22.05.2017 o 20:19, Werqa napisał:

Co to za różnica?

I dlatego nie powinno się pisać pluginów, gdy nie ma się totalnie pojęcia o podstawach javy.

https://javastart.pl/static/podstawy-jezyka/operatory-matematycze-i-logiczne/

Debugowanie kodu, czyli najprościej mówiąc wypisywanie jakieś wiadomości do konsoli, co jakiś tam etap Twojego kodu..

Wtedy widzisz, gdzie jest problem i gdzie się kod zatrzymuje.

Co do kodu zmień && na || i bangla.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano
4 godziny temu, Oldis napisał:

I dlatego nie powinno się pisać pluginów, gdy nie ma się totalnie pojęcia o podstawach javy.

https://javastart.pl/static/podstawy-jezyka/operatory-matematycze-i-logiczne/

Debugowanie kodu, czyli najprościej mówiąc wypisywanie jakieś wiadomości do konsoli, co jakiś tam etap Twojego kodu..

Wtedy widzisz, gdzie jest problem i gdzie się kod zatrzymuje.

Co do kodu zmień && na || i bangla.

Problem już dawno został rozwiązany, więc nie odkopuj tematu.

Co do javy, znam podstawy, i umiem pisać pluginy ;)

Opublikowano
27 minut temu, Werqa napisał:

Problem już dawno został rozwiązany, więc nie odkopuj tematu.

Co do javy, znam podstawy, i umiem pisać pluginy ;)

Jak możesz znać podstawy i możesz ,,umieć" pisać pluginy, skoro po prostu czysto mówiąc podpierdalasz kod, bo nawet nie znasz różnicy między || a &&. Good damn.

Temat rozwiązany, jak rozwiązany, bo nadal nie potraficie zrozumieć tego, że podstawy są najważniejsze. I nie pierdolcie tutaj ,,ja umiem, ja wiem", bo byłem tak samo uparty na samym początku, gdzie jak debil kopiowałem kod innych i sam nie rozumiałem, co się w nim dzieje :|. Dajcie sobie pomóc i zacznijcie od podstaw, a potem bierzcie się za samo pisanie pluginów, a nie jakiś kamilkime i ,,jestem bogiem" :_:.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano
35 minut temu, Oldis napisał:

Jak możesz znać podstawy i możesz ,,umieć" pisać pluginy, skoro po prostu czysto mówiąc podpierdalasz kod, bo nawet nie znasz różnicy między || a &&. Good damn.

Temat rozwiązany, jak rozwiązany, bo nadal nie potraficie zrozumieć tego, że podstawy są najważniejsze. I nie pierdolcie tutaj ,,ja umiem, ja wiem", bo byłem tak samo uparty na samym początku, gdzie jak debil kopiowałem kod innych i sam nie rozumiałem, co się w nim dzieje :|. Dajcie sobie pomóc i zacznijcie od podstaw, a potem bierzcie się za samo pisanie pluginów, a nie jakiś kamilkime i ,,jestem bogiem" :_:.

Nie wiedziałam jaka jest różnica między || a && bo nigdy mnie to nie obchodziło. Więc już skończ, po za tym nikomu nie ukradłam kodu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...