Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Popularny tryb serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym zasięgnąć informacji od jak największej ilości osób dlatego piszę taki temat. Pytanie brzmi ; Jaki w obecnych czasach tryb serwera jest najbardziej popularny ( pomijając serwery minigames , bo takie serwery mnie nie interesują) . Jeśli napiszesz tryb, który twoim zdaniem jest bardzo popularny w obecnych czasach fajnie jakbyś uzasadnił swoją wypowiedź, podał jakieś przykłady tego typu serwerów oraz jaka jest na nich grywalność. 

Po moich obserwacjach mam kilka typów serwera, który byłoby warto stworzyć jednak chciałbym poznać opinię większej ilości osób. :)

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

Na najnowsze wersje często gracze wybierają Survivale i Skyblocki.

Na 1.7 robią ez hc (nie rób tego plez)

...

Opublikowano

na pewno nie będe robił easyhc na 1.7 , nie nie to już przeżytek.

Generalnie wersja na jaką chciałbym mieć serwer to 1.8+ wiadomo, fajnie jakby można było wejść od 1.8 do 1.11 czy tam 1.10, jeśli tak by nie wyszło to myślę od wersji 1.9 lub 1.10.

Co do tych skyblocków czy survivali fajnie jakbyś dał przykład takkich serwerów oraz jak to wygląda z grywalnością, ile mniej więcej osób na danym trybie gra. 

;-)

Opublikowano

Moim zdaniem popularnym trybem w chwili obecnej to tryb autorski.
Ciekawy pomysł, fabuła i oczywiście podserwer dla np. anglików.
Jeżeli chcesz stworzyć serwer tylko i wyłącznie dla polaków, to wiedz, że bez potężnej reklamy nic nie zdziałasz ;)

W chwili obecnej jeden z świetnych pomysłów które zabłyśnie w okół polskich serwerów minecraft (może i nawet angielskich) jest serwer przy którym Graf z ekipą spędza ostatnio czas.
Serwer budowany jest rzekomo 2 lata, ale na jego ostatnim live przedstawiającym budowę serweru... odjęło mi mowy.
Trybem jest RPG - dużo pomysłów jest wziętych od metina (przy czym Graf to potwierdził).

5120514749178281372145.png

Opublikowano
13 minut temu, vCastir. napisał:

W chwili obecnej jeden z świetnych pomysłów które zabłyśnie w okół polskich serwerów minecraft (może i nawet angielskich) jest serwer przy którym Graf z ekipą spędza ostatnio czas.
Serwer budowany jest rzekomo 2 lata, ale na jego ostatnim live przedstawiającym budowę serweru... odjęło mi mowy.
Trybem jest RPG - dużo pomysłów jest wziętych od metina (przy czym Graf to potwierdził).

Cześć, zaciekawiło mnie to co piszesz o tym serwerze, mógłbyś mi powiedzieć gdzie znajdę więcej info na temat tego projektu? Jestem ciekawy jak to wygląda :)

Opublikowano

Aktualnie w polsce najpopularniejszym trybem jest: Survival + Gildie, EasyHC, Hardcore, MediumHC. Są też popularne minigames, ale tak jak pisałeś ich nie uwzględniasz.

Jeżeli pomogłem, zostaw Lubię To :) 

Opublikowano

@siemaeniueniu

jak hardcore może być popularne skoro w polsce jest tylko 1 serwer hardcore ? Taki na którym gra 3k+ osób ?

mediumhc to jakieś gówno, marna próba zmienienia easyhc na trudniejszy drop

easyhc jest milion z czego 99,9% to sam syf także nie ma sensu :v 

;-)

Opublikowano

@Manna;3otóż nie tylko jeden, bo jest jeszcze mchardcore ;>

#antywarn 

Tak jak pisałem wyżej te tryby są najbardziej popularne, lecz wszystko już jest ograne ;<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...