Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ezreal?

xMaaster

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem ostatnio, bo nazbierałem esencję, by ulepszyć Pulsefire sharda do trwałego i chciałbym poznać Wasze opinie na temat tej postaci.

Tj. Czy wymainowany porządnie będzie robił robotę, czy zawsze będzie miał ciężko, bo gra nim do łatwych zdaje się nie należeć, pomimo E itp.

Jak zatem taki Ezreal odnajduje się aktualnie pod adc/na midzie. Bo w porównaniu do innych adc to mam wrażenie, że jak nie trafisz q chociaż raz to już jesteś w dupie, a nawet jeśli się uda, to i tak nie wypada jakoś o wiele lepiej.

Może macie zatem również jakieś porady?

1z739yo.png

Opublikowano

Dla mnie Ezreal zawsze będzie dobrym adc, może odstaję teraz trochę od God Tieru ale każda wymasterowana postać jest dobra. Cały czas jak wpada mi w ręce gram Blue Ezreal'a, bardzo lubiłem ten build i po mimo długiego czasu nadal sprawdza się. Jeśli ufasz swojemu supportowi nie widzę przeszkód aby nim grać. 

signature-J2RJD3Z9.png

Opublikowano

fajna postac, fajny skinek teraz po reworku polecam

oczywistym jest jednak ze ezreal ma jeden z najwiekszych skillcapow (lacznie z dravenem, kogmawem i lucianem) na adc ze wzgledu na 4 skillshoty, + build pot kryta dostal teraz ogromne buffy i ezrealek moze miec ciezko z samą kropelka bez dobrego supporta na np. caitlyn czy luciana ale i tak jest i bedzie ZAWSZE mocny glownie ze wzgledu na moblinosc pozdro ale sie rozpisalem

Opublikowano

Według mnie Ezreal jest całkiem mocnym ADC, budując lodową pięść(mówimy o AD) masz przewagę pancerza przeciwko enemy adc, jak wystakujesz staki to juz kosa. W late biłem po 500+ z 1Q (nie wiem jak jest teraz, komp mi sie spier.dolił,dlatego nie gram) :D

Ja grałem pod taki build; lodowa pięść->manumane->berserki->trójca->botrk->kwiopijca/złodziej esencji. Byc może jest to jakiś rak build, mimo to pod taki dobrze mii się grało.

-Taktyka tutaj nic skomplikowanego moje combo wyglądalo nastepująco:

R->E+AA->W+AA->Q

Jednak to tylko moja taktyka ;D

Skin całkiem elegancki, również chciałbym go trafić, jednak mam tylko farta do DJ SONY, bo wyleciała mi aż 2 razy.

Opublikowano
Dnia 22.05.2017 o 15:43, Azet666 napisał:

Ja grałem pod taki build; lodowa pięść->manumane->berserki->trójca->botrk->kwiopijca/złodziej esencji. Byc może jest to jakiś rak build, mimo to pod taki dobrze mii się grało.

Sheen się nie stackuje, berserki przy gauntlecie są useless, nie masz LW ani Botrka. Essence Reaver daje mane tylko przy krytach, Q nie krytuje, to Twój main dps. Useless.

Generalnie ezreal odstaje teraz w mecie, ale nie jest najgorszy. Problemem jest to, że idealny build ma w sobie rush łezki + triforce żeby powerspikeować w ~20 minucie z trinity i muramaną. 

Natomiast jest pewien sposób żeby nie zostać zoutlane'owanym. Rushujesz botrka, dopiero potem łezkę, nastepnie idziesz w trinity. To sprawia, że masz całkiem mocny laning phase i taki Lucian nie przejedzie Cię po skończonym botrku.

Ezreal nie jest hypercarry, to caster, dużo jego siły kończy się po midgamie.

DIG86Gz.jpg
Opublikowano

Ezik zawsze był kozak adc nawet i na midzie się sprawdzał, ale musisz ogarniać buildy. Nie jeden build. Musisz zawsze składać się pod Enemy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...