Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opłaca się podjąć pracę za granicą?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na olx jest teraz tego sporo, natomiast czy się opłaca to oczywiście tak, aczkolwiek zależy to od tego gdzie trafisz.

Opublikowano

Opłaca się. Na pewno dostaniesz dużo więcej niż w Polsce.

A szukać może spróbuj na niemieckich stronach z ogłoszeniami. Wpisz w Google "Arbeit Deutschland Anzeigen" i coś tam na pewno znajdziesz.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Oczywiście, że warto. Jeśli jesteś młody/a to najlepiej szukać pracy, mieszkania za granicą. Nie tylko w Niemczech dobrze się zarabia. 

Opublikowano

Opiekun osób starszych za granicą, to istna góra złota. Często trafiasz tak, że dużo się napracować nie musisz, a zarobisz fajny pieniądz :) 

9368_gold.png

Opublikowano

Iż mieszkam za granicą od ponad dekady i wiem jak jest to uwierz mi, że warto ale tylko tam gdzie nie ma ciapatych ;) Czyli Niemcy, Francja i częściowo UK odpadają na dzień dobry. Jeśli UK to zależy jeszcze gdzie, cokolwiek w okolicach Londynu (do 40-90 mil) naprawdę nie ma po co, syf kiła i mogiła a jak tam kolorowo i drogo nie samo wicie haha Północna Anglia, oraz w stronę Wali jak i sama Walia jest jeszcze spoko i naprawdę ciekawie. Może to się wydawać przesadą ew, propagandą jeśli dobrego słowa użyłem co do tych ciapatych ale tak nie jest. Jeśli możesz to warto unikać mieszkania z nimi.

//EDIT

Północna Anglia, oraz w stronę Wali jak i sama Walia jest jeszcze spoko.

Nevermind, właśnie się dowiedziałem że był tam zamach bombowy (samobójca) na koncercie w tym momencie a brytyjskie media nazwały to "Incydent na koncercie" INCYDENT xDDDD

Opublikowano

No niby spoko kasa, ale nie wiadomo na kogo trafisz... Możesz trafić na kogoś, kogo będziesz musiał myć, przebierać a to nie jest dość przyjemne zajęcie... Wszystko zależy od tego na kogo trafisz.

ZBIERAM PLUSY +

Opublikowano

Jeżeli znasz język, potrafisz porozumiewać się ze starszymi osobami i masz predyspozycje do opieki nad potrzebującymi, to na pewno zarobisz więcej niż w kraju. 

Qui est le prochain?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...