Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

"Low Old-School" prawda czy mit?

DGSilvero

Prawda czy mit?  

12 użytkowników zagłosowało

1. 1. Preferowany mnożnik EXP

2. 2. Preferowany Sezon

• Season I - II
    • Season II - IV
    • Season IV - VI
    • Season VI - VIII
    • Season VIII - IX
    • Season IX - X+

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

po długiej przerwie z MU, i całą sceną MMORPG, wracam z zestawem pytań.

Udało mi się zauważyć że powstało kilka ciekawych serwerów na których ludzie... nie grają, próbują zniszczyć społeczność/serwer bądź odwiedzają na chwilę.

Po kilku latach widzę też że niewiele się zmieniło, w dalszym ciągu są tu osoby toksyczne które potrafią stworzyć wokół sewera podobnie toksyczną atmosferę.

Nie ukrywam że mam możliwości założyć coś stabilnego, ale obawiam się że moje ambicje, reklama, organizacja, czy perekto ustawienia nie wystarczą żeby zebrać większą grupę graczy.

Zapraszam do ankietowania.

Opublikowano

Witaj po przerwie. Napisałeś, że powstało kilka ciekawych serwerów, czy mógłbyś powiedzieć jakich? Co do Twojego projektu, ja bym z wielką chęcią zobaczył serwer typu medium (exp 500-1000) gdzie EQ zdobywa się poprzez zabijanie bossów itd, bez żadnego webshopu, sam x-shop lub vip wystarczy.

Opublikowano

Witaj @Cinu.

Dajmy na to - Thermal-MU. Odzyskałem swoje konto dosyć niedawno z racji na to że na wcześniejszym - miernym IPB, nie doczekałem się odzyskania hasła.

co do Thermal-MU - bardzo dobrze ustawiony serwer, w moich oczach idealny Old-School, a jednak w oczach tych "co czekali tak długo na dobry low-exp" stał się on najmocniej znienawidzonym serwerem na tym forum. Jest też Warius, gdzie każdy ktoś, kto nie zdaje sobie sprawy z tego jakie koszta wiążą się z utrzymaniem serwera pisze "odraszam - tylko pay2win".

Moim zdaniem - nie, przejrzałem całe fora tych dwóch tytułów i żadnej winy nie ponoszą administratorzy. 

Problemem jest Polska społeczność - nie każda, nie ta która pomaga.

Sam chcę albo i chciałem zrobić dobry mid serwer ale wątpie w to żeby u nas, w Polsce mogło by to się rozwinąć.

Opublikowano
Dnia 28.05.2017 o 01:46, DGSilvero napisał:

Witaj @Cinu.

Dajmy na to - Thermal-MU. Odzyskałem swoje konto dosyć niedawno z racji na to że na wcześniejszym - miernym IPB, nie doczekałem się odzyskania hasła.

co do Thermal-MU - bardzo dobrze ustawiony serwer, w moich oczach idealny Old-School, a jednak w oczach tych "co czekali tak długo na dobry low-exp" stał się on najmocniej znienawidzonym serwerem na tym forum. Jest też Warius, gdzie każdy ktoś, kto nie zdaje sobie sprawy z tego jakie koszta wiążą się z utrzymaniem serwera pisze "odraszam - tylko pay2win".

Moim zdaniem - nie, przejrzałem całe fora tych dwóch tytułów i żadnej winy nie ponoszą administratorzy. 

Problemem jest Polska społeczność - nie każda, nie ta która pomaga.

Sam chcę albo i chciałem zrobić dobry mid serwer ale wątpie w to żeby u nas, w Polsce mogło by to się rozwinąć.

Grałem na thermal, serwer był naprawdę fajnie ustawiony, ale tutaj według mnie zawinił config (drop). Co do najbardziej znienawidzonego serwera na forum, zapewne jest to gino. I masz rację, polskie community mu jest bardzo toksyczne, nie warto już robić "polskiego" serwera.

Opublikowano

Obserwuję sprawę Thermal-MU, obserwuję także jeszcze widoczną publikację i jestem w szoku że po oficjalnym ogłoszeniu zamknięcia pierwszej edycji niema tutaj hejtu.
Panowie po zmianie Sezonu się podniosą, możliwe że mocno, ale jestem w 100% przekonany że nie będzie już to serwer nastawiony głównie na polskie community. Mają bazę z pierwszej edycji, wiedzą co było nie tak i co jest do poprawienia.

Warius też się podniósł, 25X wypalił, i wszyscy Ci, którzy straaasznie narzekali, marudzili i odradzali serwer - grają właśnie tam, np. @gwtim, tak - zobacz co piszę.

Dobra, dorosła ekipa i doświadczenie to klucz, niestety na drzewach nie rośnie i tak jak w życiu, najpierw trzeba zostać bankrutem żeby coś osiągnąć. Reguła ta sama w MU - nie wszystko wypala za pierwszym razem. Kiedyś było inaczej (dawno, dawno) jak pliki miałeś bo płaciłeś - nieważne za jakie i nie ważne jakie miałeś - ważne że ludzi było masę żeby grać a serwerów prywatnych było 5.

Community MU się wyniszcza, może nie całe, ale polskie napewno tak.

Opublikowano

Szczerze to już dłuższy czas sprawdzam publikacje i nic się nie pojawia, a mam ochotę poklikać trochę :D

Trochę już w tym siedzę i serwera typowo tylko pod polaków, nie ma sensu robić.

Co do ustawień wdg. mnie najlepsze to 

Sezon 6 - ma helpera bez którego teraz ludzie nie potrafią grać, nie ma tylu dodatków co wyższe sezony na których ludzie się po prostu gubią :)

Exp 200-500 - zeby expienie nie było nudzące, ale przy tym expie musi być ciężko o itemy i jewele, sporo eventów zeby stanie na spocie nie gwarantowało wszystkiego....

O WebShopie nawet nie wspominam, bo to prosta sprawa, prawdziwi gracze NIENAWIDZĄ Pay2Win :)

sygnatura.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...