Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Komputer się wyłącza

Vencus

Pytanie

Opublikowano

Witam, otóż problem polega na tym że komputer się wyłącza i aby go włączyć jeszcze raz muszę wyłaczyć zasilanie (listwe) poczekać chwilke aż lampka z komputera mignie i wtedy go włączyć inaczej się nie da. Kiedyś takie coś się działo jak próbowałem odpalić benchmarka i od razu jak włączałem test to mi się takim sposobem wyłączał nie było mi to uciążliwe przez dobre 5-6 lat użytkowania do dziś, kiedy chciałem odpalić fife 16 którą pożyczyłem od kolegi za pierwszym razem odpaliłem ją i normalnie działała (odpaliło się wtedy kiedy jeszcze nie pobrało w całości i gra była "grywalna") lecz wtedy kiedy cała mi się pobrała wyskoczył błąd (przy odpaleniu) coś z netframwerokiem zignorowałem go poprzez kliknięcie kontynuuj i klikam "GRAJ" w menu odpalania fify, wszystko byłoby fajne gdy po wybraniu języka na polski i kliknięciu enter nie wyłączył m isię komputer takim sposobem jak na początku. Ktoś wie jak to naprawić ?

Temperatory OK.

Procek phenom 965 BE

Karta HD 6870 

Myślę że to może być wina zasilacza lecz nie mam zamiaru go wymieniać i czy da się to jakoś obejść?

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na pc nie wolno pożyczać gier. Forum nie popiera piractwa. Jeśli komputera nie możesz uruchomić to pewnie wina komputera i musi iść do serwisu. Chyba, ż ew komptuerze jest wirus. Warto zrobić na wszelki wypadek pełny skan.

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

A co to za model zasilacza w ogole? Sterowniki masz najnowsze? Jezeli to sie dzieje tylko w fife to az dziw ze wylacza az komputer, nie koniecznie stawialbym do konca na zasilacz. Masz podkrecona karte badz procesor? (jesli tak testowales benchmarkami wgl?)

1 godzinę temu, Milian napisał:

Na pc nie wolno pożyczać gier. Forum nie popiera piractwa. Jeśli komputera nie możesz uruchomić to pewnie wina komputera i musi iść do serwisu. Chyba, ż ew komptuerze jest wirus. Warto zrobić na wszelki wypadek pełny skan.

wez wyjdz, po co nabijasz sobie posty, po to jest forum zeby pytal, sam jestes wirus, masz zerowa wiedze na ten temat to dlaczego sie w ogole wypowiadasz? 

PS ppppppppXDPIRACTWO XDD

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Piractwem jest to jak dwie osoby używają tej samej kopii równocześnie. Sam nie wiesz do końca czy to zasilacz. Jeśli coś jest nie tak z komputerem to najlepiej jest naprawić w serwisie bo my przez internet nie widzimy dokładnie co się dzieje. A jeśli chodzi o wirusa to wszystko jest możliwe. wiem, że wirus potrafi zablokować np: włączanie menedżera zadań. Widać, że coś jest nie tak z pc bo komputer nie ma prawa się wyłączyć. Nawet jeśli to wina systemu to komputer się zawiesi. Zresztą sam początek tematu sugeruje winę podzespołów.  Mało prawdopodobny jest wirus, ale puszczenei skanu na noc nie zaszkodzi jak autor będzie chciał się upewnić. W serwisie to mu ten komputer sprawdzą np: podłączą inny zasilacz. Nie ma sensu, żeby autor tematu na podstawie naszych sugestii wydawał pieniądze w podzespoły. Z tym podkręceniem to możliwe, ale jeśli kilka lat był na zbyt wysokim podkręceniem to możliwe, że mogło coś się uszkodzić.

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Zasilacz juz nie najnowszy, ale nie jest to zadna czarna lista. 

Wejdz w panel sterowania/system, uruchom Zaawansowane ustawienia systemu, wbij na zakładke zaawansowane i tu kliknij Ustawienia w sekcji Uruchamianie i odzyskiwanie. W oknie, ktore sie otworzy oznacz "Automatycznie uruchom ponownie" i po tym spróbuj odpalić Fife, powinno wywalic blusescreena, tam bedzie kod bledu, wklep go tu w temacie, albo sam z pomoca wujka google dzialaj dalej

4 godziny temu, Milian napisał:

Piractwem jest to jak dwie osoby używają tej samej kopii równocześnie. Sam nie wiesz do końca czy to zasilacz. Jeśli coś jest nie tak z komputerem to najlepiej jest naprawić w serwisie bo my przez internet nie widzimy dokładnie co się dzieje. A jeśli chodzi o wirusa to wszystko jest możliwe. wiem, że wirus potrafi zablokować np: włączanie menedżera zadań. Widać, że coś jest nie tak z pc bo komputer nie ma prawa się wyłączyć. Nawet jeśli to wina systemu to komputer się zawiesi. Zresztą sam początek tematu sugeruje winę podzespołów.  Mało prawdopodobny jest wirus, ale puszczenei skanu na noc nie zaszkodzi jak autor będzie chciał się upewnić. W serwisie to mu ten komputer sprawdzą np: podłączą inny zasilacz. Nie ma sensu, żeby autor tematu na podstawie naszych sugestii wydawał pieniądze w podzespoły. Z tym podkręceniem to możliwe, ale jeśli kilka lat był na zbyt wysokim podkręceniem to możliwe, że mogło coś się uszkodzić.

haha, mam nadzieje ze skonczyles juz panie prawnik

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

"Piractwem jest to jak dwie osoby używają tej samej kopii równocześnie." ? xD Co ciebie obchodzi co robię na komputerze? Napisałem tylko kiedy to się dzieje także wyjdz proszę z tego tematu.

OCZ CoreXStream OCZ-CXS500W-EU 500W

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...