Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kompilacja do pliku .jar !

Nyguzz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem, posiadam src i nie wiem jak zrobić z niego plugin .jar, aby serwer go czytał! Czekam na konstruktywną odpowiedź :p

Opublikowano

No wrzucasz pliki do eclipse i exportujesz :v

Oczywiscie jeszcze dodajesz spigota/bukkitapi, i jakies tam dodatki potrzebne do tego kodu jako buildpathe :v

JAVA <3

Opublikowano

Ktoś zarombał pliczki z neta i nawet nie wie jak to skompilować? :D

W Eclipse prawym na "Refrenced Libararies" po lewej -> import -> archive file -> wybierasz ten folder src, ale spakowany #zip

Potem w Refrenced Libraries rozwijasz ten fodler src i wszystkie paczki wrzucasz do src swojego pluginu.

PS: Jeśli autor nie wyraził zgody na takowe korzystanie z jego kodu nie powinieneś tego robić. W przeciwnym wypadku nie nazywaj tego potem autorskim pluginem..

Już jest! - iberioncraft.pl

banerMPC.png

Opublikowano

Polecam się nauczyć pisać pluginy samemu, oraz poświęcic czas na naukę javy która jest niezbędna do pisania pluginów. 

@AntyWarn 

Otwierasz np taki eclipse > tworzysz projekt > dodajesz potrzebne build'y (BukkitAPI, oraz silnik do serwera, API oraz silnik musi być tej samej wersji czyli np 1.11.2 to api również takie samo.. ale z tego co ja doświadczyłem na najnowszą wersje już nie trzeba api wgrywać) > importujesz folder src do projektu > zmieniasz tam wszytko sb pod sb > prawym na projekt > export > java - jar file > wybierasz ściężke gdzie ma być zapisany plugin oraz ustawiasz jego nazwe > finish :) 

public void onEnable(){
		System.out.println(Arrays.asList("BRAWWO WŁASNIE SKOMPILOWAŁEŚ SWÓJ PLUGIN W PROGRAMIE ECLISPE <3"
				, "JEŻELI POMOGŁEM ZOSTAW LAJKAACZA <3"
				,"POZDRAWIAAM I ŻYCZĘ MIŁEJ NOCY!"));

}

Opublikowano

Dzięki wszystkim za pomoc! ;] Co do kradnięcia pluginu, to jest to plugin który dostałem za pewną przysługę. Zamykam ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...