Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Carry'owanie Solo Queue na Silver elo

Vanosh.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc wam,

czasami pogrywam sobie w lola na koncie, ktore dostalem, lecz tak jak zawsze, teamy rozczarowywuja. Za moich czasow, czyli s3/s4 (dia. solo, chall. team) zazwyczaj gry wygrywalem samemu grajac tylko adc. Niestety teraz odczuwam tak jakby nie ta sama sile jak kiedys u adc, do tego o wiele ciezej jest mi teraz samemu wygrac gre (slyszalem ze tanki dostaly buffa).

Moje pytanie jest, iz juz dluzej w w lol'a nie gralem, ktora pozycja jest obecnie 'najlepsza' do solo carry? Jungla? Jak tak, to co obecnie jest w mecie.

Dzieki.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

ADC przez wiekszosc sezonu bylo slabe, ale teraz sa naprawde silne, najprawdopodobnie grasz zlymi championami, na high elo do najlepszego carrowania dziala twitch i kogmaw atm. Lucian to silny pick do snowballowania na low elo, Cait to safe opek no i tyle, jeszcze Vayne mozesz comebackowac gierki solo kiedy chcesz po 3 itemach. Jungle teraz jest slaba, wiec jesli grales adc to zostan na adc tylko musisz playstyle ogarnac i mete atm.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

ADC przez wiekszosc sezonu bylo slabe, ale teraz sa naprawde silne, najprawdopodobnie grasz zlymi championami, na high elo do najlepszego carrowania dziala twitch i kogmaw atm. Lucian to silny pick do snowballowania na low elo, Cait to safe opek no i tyle, jeszcze Vayne mozesz comebackowac gierki solo kiedy chcesz po 3 itemach. Jungle teraz jest slaba, wiec jesli grales adc to zostan na adc tylko musisz playstyle ogarnac i mete atm.

Sprobuje zostac przy vayne. 

Powiem tylko szczerze ze jestem wkurwiony, ze community tej gry sie nic nie zmienilo. Moje placementy na EUW maja sie obecnie 2/6, i doslownie w kazdej zasranej grze spotyka mnie afk, lub leaver, ktory mi automatycznie psuje gre. Jedyne dwie wygrane gry to moja zasluga carrowanie tych idiotow.

Juz to czuje na 'smurfie' startowac solo na poziomie silveru. To jest porazka, jak tak dalej pojdzie to nawet nie ma co grac. Po prostu takie cos jest tak cholernie irytujace ze sie odechciewa znowu marnowac czas na takie cos.

Moze sie kogos znajdzie do pogrywki, widac ze stare czasy dia/chall sa jeszcze bardzo bardzo daleko oddalone hah.

Opublikowano

Ogólnie adc są całkiem silni, ale nie wiem czy chciałbym nimi grać na silver elo.

Carrowanie solo queue na silver elo

Adc potrzebują kilku przedmiocików, żeby się rozpędzić, poza tym bot lane to linia 2v2 i jesteś bardzo zależy od swojego supporta.

Imo na takim elo najlepszy jest mid/jungla, bo masz spory wpływ na inne linie.

giphy.gif

Opublikowano

Umówmy się, w 7 sezonie nie ma czegoś takiego jak solo carry już xD

Jeśli chcesz wygrywać gierki to pickuj niezbalansowane na tą mete postacie typu renekton, ivern, katarina

lucyfergif.gif

Opublikowano

Umówmy się, w 7 sezonie nie ma czegoś takiego jak solo carry już xD

Jeśli chcesz wygrywać gierki to pickuj niezbalansowane na tą mete postacie typu renekton, ivern, katarina

W którym miejscu Ivern jest niezbalansowany? Chyba, że w goldzie ludzie po prostu tym grać nie umieją.

Do silnych adc bym jeszcze dodał Xayah, szczególnie, gdy masz dobrego supporta, najlepiej Rakana.

Opublikowano

niemiec nie graj vayne na początkowych placemantach, bo tylko się pogrążasz, wiem że ty te adc mainowałeś, ale to na początek się bierze, masz grać czymś co napierdala od razu, a nie skaluje się z grą

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

Powiem tak, z doswiadczenia wiem jak ta liga dziala, i wlasnie jest to co myslalem. 

92ce4f078698423aab28edeb0aa4966f.png

Nie dosc, ze dodalo mnie do silvera 4, to mniej wiecej tak wygladala moja kazda gra, czyli wychodze 3/0 z linii i koncze tak jak tu nie majac szans w mid/late przez feed reszty. Dobrze ze tylko w to pogrywam jak faktycznie nie ma niczego innego do roboty  <.<

Krotko i na temat, po 10 grach wiem, ze jedyny sposob to albo po prostu szczescie w matchmakingu, lub dobry premade to szansa do gory. 3 sezonu temu kazdy dla siebie gral, i wedlug mnie, bylo lepiej, a teraz no coz, nie wiem jak obecnie jest na poziomie diamentu/mastera, ale na dole tak jak zwykle, gowno, i mam wspolczucie z kazdym ktory tam siedzi. Sam tam bylem tylko na poczatku w drugim sezonie, ale teraz to masakra  :D

Opublikowano

Gdy pomagałem koledze wbić dywizje (On około silver 5 a ja miałem P1/D5) to prawie zawsze na adc brałem tristane. Masz duży range, escape i odepchnięcie. Oczywiście musisz się trzymać z tyłu, bo jeśli ty grasz w 1 linii bo ''przecież to są silvery'' to się nie dziwie że nie możesz wygrać. Wiadomo, taki lucian który ma 500 range gdy jesteście sporo do tyłu nie odrobi tego, a taka tristana to co innego.

Build: IE - Statikk - huragan  

lub na tankowaty team

Botrk - huragan - IE ew przed infinity mały last whisper.

Musisz brać pewne i bezpieczne picki które się dobrze skalują.

Ja najczęsciej gdy grałem u kogoś na koncie brałem Fizza i Tristane, czasem Ahri, Orianna, Sivir.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...