Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomocy boty/ddosy/crashery

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema sportowe swiry

od jakiegos czasu jakies leszcze botuja/ddosuja/crashuja mi serwer

co byscie polecili?

jaki antybot?

jaki antyexploit?

jak zabezpieczyc sie przed ddosami? nawet jak przez pewien czas na ovh MC-32 stal serwer to byly ddosy i ovh nic nie robilo zeby to wyeleminowac

jak wycinac zagraniczne ip przez iptables, albo jakis skrypt/plugin istnieje na taki cos?

potrzebuje szybkiej pomocy, bo chce odpalic nowa edycje, a nie moge!

jesli ten frajer wejdzie i wklei mi ta formulke od zmainy silnika na najnowszy paperspigot to sie zabije

Gość dominik148
Opublikowano

jaki antybot?

jaki antyexploit

Jeśli twój serwer jest na wersje 1.7.10/1.8.8 to załatw sobie paczkę BlazingPack.pl - wyeliminuje ci to crashery,cheaterów oraz boty w 99%

Opublikowano

anty-bot:

http://www.mpcforum.pl/topic/1605357-jak-zabezpieczy%C4%87-sw%C3%B3j-serwer-przed-atakami-bot%C3%B3w/

anty-exploit:

anty-crash:

anty-ddos:

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

co do iptables, zawsze możesz wycinać ruch z anonimowych proxy, ale nie wiem czy to pomoże:

iptables -A INPUT -m geoip --src-cc A1,A2 -j DROP

fKJeAI4.jpg

Opublikowano

ten antybot gowno daje, nawet jak nie wbija 100 botow to z 3-4 sie przecisna i wysylaja jakies ulomne pakiety crashujace serwer

silnika nie mam zamiaru zmieniac, bo nawet na 1.8 czy 1.11.2 wystepuja te same exploity/crashery....

pisalem juz przeciez ze nawet na maszynie mc-32 od ovh byly problemy z atakami ddos, umiesz czytac?

w sprawie konfiguracji zapory pisalem do ovh i niby cos zrobili, ale problemy z atakami jak byly tak sa.

ciagle jakis robak albo proboje crashowac albo botowac.

nie piszcie mi o calc z worldedita, bo to juz dawno zablokowalem

spamienie arm packetem czy jak to sie tam nazywalo od hydrobotow tez zablokowalem, ale nadal nie moge sie w 100% z tym uporac..

i niech nawet zaden debil nie wyjezdza mi z czyms typu podaj pluginy to moze przez nie bo sie zastrzele...

ma ktos jakas porade? oprocz dawania 800 zl za jakis silnik

co do iptables, zawsze możesz wycinać ruch z anonimowych proxy, ale nie wiem czy to pomoże:

dzieki, przetestuje

jaki antybot?

jaki antyexploit

Jeśli twój serwer jest na wersje 1.7.10/1.8.8 to załatw sobie paczkę BlazingPack.pl - wyeliminuje ci to crashery,cheaterów oraz boty w 99%

Pewnie juz dodaje paczke do ktorej w kazdym momencie moze byc dodane cokolwiek, a "wlasciciel" to totalna ameba umyslowa. nie miales co innego napisac i se musisz posty debilu nabic?

Opublikowano

ten antybot gowno daje, nawet jak nie wbija 100 botow to z 3-4 sie przecisna i wysylaja jakies ulomne pakiety crashujace serwer

silnika nie mam zamiaru zmieniac, bo nawet na 1.8 czy 1.11.2 wystepuja te same exploity/crashery....

pisalem juz przeciez ze nawet na maszynie mc-32 od ovh byly problemy z atakami ddos, umiesz czytac?

w sprawie konfiguracji zapory pisalem do ovh i niby cos zrobili, ale problemy z atakami jak byly tak sa.

spamienie arm packetem czy jak to sie tam nazywalo od hydrobotow tez zablokowalem, ale nadal nie moge sie w 100% z tym uporac..

i niech nawet zaden debil nie wyjezdza mi z czyms typu podaj pluginy to moze przez nie bo sie zastrzele...

dzieki, przetestuje

jaki antybot?

jaki antyexploit

Pewnie juz dodaje paczke do ktorej w kazdym momencie moze byc dodane cokolwiek, a "wlasciciel" to totalna ameba umyslowa. nie miales co innego napisac i se musisz posty debilu nabic?

No to nieźle. Nie potrafisz nawet zabezpieczyć swojego serwera a wyzywasz właściciela blzaingpack od 'ameb umyslowych' mimo iż przerasta cię inteligencją 20-krotnie.

A skoro potrafisz zablokować pakiety crashujące serwer to czemu nie zablokujesz pozostałych :>?

Gość dominik148
Opublikowano

dzieki, przetestuje

jaki antybot?

jaki antyexploit

Co do paczki to z niej korzysta  ~20 serwerów i XXXX graczy, paczka jest już około 1/2 lata i do dziś Nikt nie znalazł w niej żadnego backdoora/wirusa który mógł by zaszkodzić graczowi/serwerowi.

Co do postów to mam gdzieś czy mam ich 20 czy 3000 :)

I troszkę kultury (bo chyba cie jej nie nauczyli z tego co widzę) - ja ci dałem tylko poradę, a ty mnie od 'debili'?

Opublikowano

typie gowno wiesz o prowadzeniu serwerow itd i bedziesz mi z jakas smieszna paczka wyjedzal. nie mam zamiaru do tego gowna dolaczac. i co do twojego toku rozumowania to jak robisz wirusa od razu wypierdalasz nim kompa zamiast ogarnac wiecej ofiar? pierw chbya chcesz zeby twoj plik byl dodany nie wiem do avasta, zeby nie wykrywal go jako wirusa, a kod jest napisany tak ze w kazdym momencie gdy odpalisz mc moze sie dodac cos nowego wiec pozdro 600 gowno wiesz o tej paczce i o osobie ktor aja wymyslila, jej programistach no ale sie wypowiem bo gram na mchc a tam jest paczuszka xD zabij sie, nadal czekam na jakas pomoc

Opublikowano

Plugin jest na A Spigot 1.8.3|1.8.4|1.8.5|1.8.6|1.8.7|1.8.8|1.9|1.9.2|1.9.4|1.10|1.10.2 Server 

a ja mam 1.7.10 paperspigot, wgrywalem tez 2 exploitfixer by xayanix i nadal sa crashe...

Opublikowano

Plugin jest na A Spigot 1.8.3|1.8.4|1.8.5|1.8.6|1.8.7|1.8.8|1.9|1.9.2|1.9.4|1.10|1.10.2 Server 

a ja mam 1.7.10 paperspigot, wgrywalem tez 2 exploitfixer by xayanix i nadal sa crashe...

bez logów nic na to nie poradzimy, z fusów nie będziemy wróżyć co to za crasher, a jak chcesz się pozbyć tego, to po prostu zaktualizuj silnik i tyle

fKJeAI4.jpg

Opublikowano

Na najnowszych wersjach te crashery tak samo dzialaja..... zaktualizuj silnik, zaktualizuj silnik co tam, ze sa te same crashery, a nawet wiecej no boze tak mnie to juz w*****a... 

gdybym mial logi sam bym to zrobil no ale po prostu wbija typowy czlonek administracji z konkurencyjnego serewra na randomowym nicku z jakiegos exploita/crashera i serwer po prostu sie wylacza, bez zadnego errora w consoli. dlatego pisze tu, bo na 100% znajdzie sie jakas osoba ktora miala juz podobne porlbemy.

Opublikowano

Na najnowszych wersjach te crashery tak samo dzialaja..... zaktualizuj silnik, zaktualizuj silnik co tam, ze sa te same crashery, a nawet wiecej no boze tak mnie to juz w*****a... 

gdybym mial logi sam bym to zrobil no ale po prostu wbija typowy czlonek administracji z konkurencyjnego serewra na randomowym nicku z jakiegos exploita/crashera i serwer po prostu sie wylacza, bez zadnego errora w consoli. dlatego pisze tu, bo na 100% znajdzie sie jakas osoba ktora miala juz podobne porlbemy.

dlatego nie szukaj nawet tutaj pomocy, bo jej nie znajdziesz gdy oczekujesz, że ktoś wywróży ci dlaczego ci wywala serwer i da ci rozwiazanie

fKJeAI4.jpg

Opublikowano

jednak wole refowac temat i liczyc, ze znajdzie sie ktos kto mial podobne problemy i da rozwiazanie

przetestowane:

- kazdy antybot

- kazdy anty exploit/crasher z spigotmc + by xayanix

- zmiana z paperspigota 1.7.10 na 1.8.8

- zmiana paperspigota na tacospigota

Opublikowano

Zleć komuś napisanie listenera który blokuje te zue i niedobre pakiety od tabliczek i czegoś tam jeszcze... silnik jest tu bez znaczenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...