Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ImgSearch na innych rozdzielczościach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z ImgSearch, jest to taka alternatywa dla ImageSearch bo mi nie działa. Muszę zrobić oddzielne obrazki do wyszukania do różnych rozdzielczości i ogólnie to wszystko ładnie wyszukuje ale jeden obrazek nie działa w skrypcie (jak oddzielnie chce go wyszukać to działa). Sprawa wygląda tak, że piszę bota do ruletki csgopolygon i bot sprawdza jakie były kolory, wyszukuje miejsce na stawkę i przycisk który ma wcisnąć.  Wszystko ładnie wyszukuje ale ten przycisk jest przez czas losowania niedostępny i napisałem takie coś żeby ten przycisk wyszukało, dodatkowo jeśli przycisk jest niedostępny przez jakiś czas to wyskakuje komunikat że strona się zacięła i program odświeży stronę. I program po prostu cały czas odświeża stronę mimo że ten przycisk już można kliknąć. Program działa na innej rozdzielczości normalnie. Oto link do ImgSearch: https://autoitvn.com/threads/_imgsearch-2015.80/

Oto mój kod przykładowego wyszukiwania zielonego przycisku:

$img7 = $rozdzielczosc&'\greenbet.bmp'
Local $g = _IMGSearch($img7)
While $g[0] == 0
If $g[0] == 0 AND Sleep(17000) Then
MsgBox(1,1,"Strona się zawiesiła. Muszę odświeżyć stronę.",3)
Send("{F5}")
EndIf
Wend
Opublikowano

Ja bym to zrobil mniej wiecej tak:

If Not FileExists($img7) Then
	MsgBox(0, "", "File not found: " & @CRLF & $img7)
	Exit
EndIf

Local $count = 0

While $g[0] <> 1
	Sleep(100)
	$g = _IMGSearch($img7)
	If $g[0] <> 1 AND $count >= 17 Then
		ToolTip("Strona sie zawiesila. Musze odswiezyc strone.")
		Send("{F5}")
	EndIf
	$count += 1
Wend
ToolTip("")

Tego "ImgSearch" nie mozna pobrac bez rejestracji, ale najprawdopodobniej korzyta on z tej samej DLLki co "ImageSearch" wiec nie jest to raczej problem UDFa.
Ogolnie to niezly mlyn masz w tak malym kawalku kodu (w sumie dobre zabezpieczenie przed dekompilacja), zdecydowanie czesciej powinienes zagladac do dokumentacji.
Operatora '==' powinno uzywac sie tylko do porownywania case sensitive stringow.

Deklarowanie zmiennych w srodku petli nie jest najlepsza praktyka poniewaz moze to wplynac wydajnosc kodu. 

Funkcja Sleep nic nie zwraca, wiec co ona robi w tym ifie? 

Opublikowano

Nadal nie działa. Twoj kod cały czas nawet na normalnej rozdzielczości wyświetla że trzeba odświeżyć stronę. Ale nie ważne. Nie mam pojęcia jak mam to zrobić. Ktoś ostatnio pod moim tematem napisał: "Nie używaj image search, wszystko masz w pakietach/zapytaniach które możesz wysyłać i odbierać ze strony" Jak napisać bota na podstawie tych pakietów i zapytań, może ktoś mnie jakoś nakierować?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...