Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiedźmin 3 - Mam spadające klatki

Zacktan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Grając sobie w Wiedźmina 3 od ~3 dni zaczął się pewien problem, a mianowicie drastycznie spadające fps'y. Grając w podstawę gry i na początku dodatku Krew i Wino nigdy nie było spadku poniżej 55 fpsów ( dosłownie ),a po przejściu paru misji zaczęły się straszne spike'y, z 60 klatek potrafi zejść nawet do 15 ( głównie dotyczy to walk ), w otwartym świecie zazwyczaj raz na 5-10 sekund jest przecinka lecz spike wraca do normy. Mój sprzęt to gtx 970, i5 6500, 16 gb ramu, podczas gry temperatury karty wahaja się od 64-69 stopni, natomiast procesora 38-40. Próbowałem zadziałać cclenerem oraz sprawdzeniem spójności plików ( pobrał się jakiś plik ). Ma ktos pomysł co może być przyczyną tego problemu?

Opublikowano

Wątpię, żeby to była wina gry. Sam aktualnie gram w Wieśka 3+DLC, a dokładniej właśnie dodatek Krew i Wino i brak takich problemów. Może po prostu reinstall gry pomoże? Masz jakieś mody?

Opublikowano

Jedynych jakich używam to z warsztatu steam'a ( jakieś tam dodatkowe questy, fryzury ). Mam nadzieję że próba reinstallu rozwiąże problem

Opublikowano

Pewnie chodzi ci o darmowe DLC. One na 100% nic nie robią. Może po prostu masz zawalony PC, coś mocno ci obciąża PC? Oczywiście, jeżeli reinstall nie pomógł.

Opublikowano

W innych grach nie mam takiego problemu. Testowałem na Watch Dogs 2, FC:Primal. Póki co jestem na etapie ponownego pobierania, a to chwile zajmie ^.^

Opublikowano

Chociaż wracając, jednak te ścinki nawet tam się pojawiają. Ma ktoś jakieś sugestie co mógłbym zrobić aby je zmniejszyć lub się ich pozbyć? Format planuję dopiero za 1-2 miesiące (gdyż chciałbym dokupić dysk SSD). Podczas grania jedyne programy w tle to SpeedFan,Afterburner oraz bardzo rzadko Aimp, ale nie miały one wcześniej wpływu na te ścinki.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Okej, przepraszam że za niedługie odpisywanie ale po prostu zapomniałem o wszystkim :D

Problem po ponownym przeinstalowaniu zniknął także bardzo dziękuję za poświęcony czas!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...