Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy to już to słynne elohell?

Pan Radosław

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przed chwilą skończyłem grać rundę, której prędko nie zapomnę.

Pomimo wszelakich starań z mojej strony abyśmy to wygrali, niestety nie udało mi się.

Czy znaczy to, że jednak nie umiem wycarrować swojego teamu?

Zapraszam do dyskusji, chętnie przyjmę jakiekolwiek rady odnośnie takich gier.

u1jkK7i.png

Opublikowano

no twoj 9 ranked to juz jest elohell xDDDDDDDDDDD

unlucky gra na silver-gold elo i tyle, jak wbijesz d5 na eune 0lp nie bedac nigdy wyzej to wtedy dopeiro poznasz elohell

Opublikowano

Popatrz sobie na farmę przeciwnika a waszą i zobaczysz czym się różni po drugie jedyny dmg tylko ty zadawałeś w teamie a oni mieli trynde który może wbić w ciebie i odpalić R ww która może cie ultować a ty jednie możesz góra 2 u nich zabić  na combo 

Opublikowano

Ale jakie Ty rady chcesz. Drużyna ssała, a dodatkowo nie pomagałeś im. Kille brałeś sam, więc brakowało im trochę tego dmg. Natomiast u nich feed Xayah plus nafarmiony trynda, co więcej chcieć do wygranej. ;)

Z ciekawości, na jakim elo grasz, że nazywasz to elo hell?

Opublikowano

Grasz placemwnty, na których często można spotkać nowe unrankedy, co samo mówi za siebie, że nie umie super grać. Jak dla mnie te gry są podobne do Aramow, po prostu szczescie losowania teamu waży nad wygraną. Po za tym nie rozumiem zamazywania nicków, wstydzisz sie tego, że grasz na low elo, co można wnioskować po ilości farmy w 36 minucie i liczbie fragow?

Opublikowano

Grasz placemwnty, na których często można spotkać nowe unrankedy, co samo mówi za siebie, że nie umie super grać. Jak dla mnie te gry są podobne do Aramow, po prostu szczescie losowania teamu waży nad wygraną. Po za tym nie rozumiem zamazywania nicków, wstydzisz sie tego, że grasz na low elo, co można wnioskować po ilości farmy w 36 minucie i liczbie fragow?

Po pierwsze, moje umiejętności sięgają wysokiej platyny, po drugie, konto nie jest moje, dla przyjemności staram się je umieścić we właściwej dywizji, a po trzecie, rozumiem, że ktoś może być unrankedem, ale żeby być aż takim gównem, to trzeba mieć.

Nick zamazuje z powodów osobistych, nie chcę żadnych propozycji duo.

Opublikowano

Po pierwsze, moje umiejętności sięgają wysokiej platyny, po drugie, konto nie jest moje, dla przyjemności staram się je umieścić we właściwej dywizji, a po trzecie, rozumiem, że ktoś może być unrankedem, ale żeby być aż takim gównem, to trzeba mieć.

Mówisz wysoka platyna? Musisz być bardzo dobrym graczem skoro tam dotarłeś. Patrząc na twoją ilość fragów i to, w której minucie skończyłeś grę, to także potwierdza twoją dywizję. 3 asysty, gdzie widać po zabiciach i asystach twoich sojuszników, że na pewno w early game miałeś okazję do oddania killa, co na pewno by bardzo pomogło. Po 2, powiedz mi skoro grasz w wysokiej platynie, a grasz na nowym koncie, to jaka trudność wygrać grę w szybkim early game (15/20 minuta), a zwłaszcza Syndrą? Sądząc po twoich fragach w early game zabijałeś wszystkich i nie powiesz mi, że ten twój "noobski team" nie byłby wstanie spushować mida z tobą tak by wygrać.

Edit:

A jeśli będąc na wyższym elo zakładasz takie wątki gdzie płaczesz, że na świeżym koncie jest "elo hell" w placemantach i pytasz się ludzi z 80% na forum przedział brąz-gold o rady to ja już w ogóle nie wiem jak Ci pomóc jeśli nie rozumiesz, że sam gry nie wygrasz ;vv

Opublikowano

Mówisz wysoka platyna? Musisz być bardzo dobrym graczem skoro tam dotarłeś. Patrząc na twoją ilość fragów i to, w której minucie skończyłeś grę, to także potwierdza twoją dywizję. 3 asysty, gdzie widać po zabiciach i asystach twoich sojuszników, że na pewno w early game miałeś okazję do oddania killa, co na pewno by bardzo pomogło. Po 2, powiedz mi skoro grasz w wysokiej platynie, a grasz na nowym koncie, to jaka trudność wygrać grę w szybkim early game (15/20 minuta), a zwłaszcza Syndrą? Sądząc po twoich fragach w early game zabijałeś wszystkich i nie powiesz mi, że ten twój "noobski team" nie byłby wstanie spushować mida z tobą tak by wygrać.

Edit:

A jeśli będąc na wyższym elo zakładasz takie wątki gdzie płaczesz, że na świeżym koncie jest "elo hell" w placemantach i pytasz się ludzi z 80% na forum przedział brąz-gold o rady to ja już w ogóle nie wiem jak Ci pomóc jeśli nie rozumiesz, że sam gry nie wygrasz ;vv

Po jakiego grzyba apc ma oddać killa w early? Jest to problem nie jego lecz teamu -.- Nie każdą gre można wygrać!! Ciekawi mnie jakie ty masz elo wypowiadając się w taki sposób. Odnośnie tematu, bad build, a w late zapewne ciebie zabili 1 i dlatego przegrałeś:>

Opublikowano

Musisz dać innym kille, proste. Sam gry nie wygrasz szczególnie Syndrą. Masz większość killi w teamie, w takiej sytuacji to się zamienia w 1v5 a reszta twojego teamu to tylko takie 'mięso armatnie' syndra na taką taktykę się nie nadaje jak już chcesz tak grać to spróbuj katarine ale i tak stosując tą metodę to nie dojdziesz dalej niż silver w najlepszym przypadku jakiś gold 5

Opublikowano

są ludzie i zwierzęta ;d wiem go gram ze zwierzętami w każdej grze i ciężko się gra, i nie mówcie że to jego wina że przegrał. Jak miał team animalsów to co miał robić ;] 83 creepy na adc przez 35 minut xD 

+ <3

Opublikowano

Jeżeli oddałbyś chociaż połowę swoich killi teamowi, a nie się na nie "szczypał" to byście pewnie wygrali :) Syndra to papier, padasz na combo od samej ahri. 1 charm po tobie, i twoja drużyna jest w dupie.

OQZWz.png
Opublikowano

Śmieszą mnie komentarze wielkich znawców xD Co to zmieni, że odda kille swojej drużynie przeciwnicy będą dostawać za nich więcej złota taki jest wasz plan? W low elo grasz 1 vs 9

Opublikowano

Nie rozumiem takich płacz-tematów. Prosy też przegrywają i taki faker może zrobic 3/6 i jakoś nikt nie przychodzi na forum i nie płacze. Unlucky match i tyle... Dzisiaj  przegrasz 10 gier a jutro wygrasz 20. Nie przejmuj się 1 grą bo to tylko zniechęci ciebie do grania a w rezultacie stracisz skilla na jakis czas.

Opublikowano

jest prawie 40 min masz 29/36 kili twojej drużyny czego się spodziewałeś? xD Elo platyny? (śmiech na sali, gdybyś choć małym palcem u stopy tam był to by nie było tego tematu). Toć to na papierze widać, że jeden cc na ciebie i macie tf przegrany. 

Opublikowano

Śmieszą mnie komentarze wielkich znawców xD Co to zmieni, że odda kille swojej drużynie przeciwnicy będą dostawać za nich więcej złota taki jest wasz plan? W low elo grasz 1 vs 9

Nie, lepiej być hyper carry, mieć 30/30 fragów z teamu, dostajesz jeden CC i potem insta przegrany teamfight, taka taktyka lepsza, nie? :D

No więc właśnie temu warto, by team również miał udział w zabójstwach.

Opublikowano

>Przegraj jedną grę

>Mów o elohell

Widzę, że posty wyżej dotyczą rozgrywki, wiec ja wypowiem się na temat mindsetu, który jest równie ważny.

Po prostu nie da się wygrać każdej gry i nie ma co się denerwować po lossie, zdarza się. Przegrywanie to nieodłączna część doświadczenia związanego z grą w LoL'a.

giphy.gif

Opublikowano

Nie, lepiej być hyper carry, mieć 30/30 fragów z teamu, dostajesz jeden CC i potem insta przegrany teamfight, taka taktyka lepsza, nie? :D

Ciekawe, bo już mam taki ELOHELL, że nie mogę nić wygrać. Czasami wygram 2 gry pod rząd, a potem 10/15 lossów, gdyż w team'ie mam trolla/afk'a/nie zrobią remaka, bo zabili 2 razy i myślą, że carry są/innego typu gówno co zamiast deffować biega po mapie. Nie mam już sposobu, aby wbić LP, bo z góry wiem, iż mój team G5/S1/S2 to ścierwo co do ludzi z B5 brakuje im 50 dywizji. Może mi ktoś wytłumaczyć czemu mój team to zawsze są 0, bezmózgi, downy co padną i feeduja albo wyjdą, bo już lose jest, zamiast deffować czy próbować grać dalej. Dalej chcecie mi wmówić, że to minie? Od miesiąca tak mam i ch*ja się poprawiło. 

Mam rady dla osób z podobnym problemem. "Pie.dolcie te konta i róbcie nowe, bo i tak nie wyjdziecie."

Opublikowano

Enemy team: 5 losowych graczy

Twój team: 4 losowych i ty

Od ciebie zależy który team będzie miał większe szanse co nie zmienia faktu że możesz przegrać 10 gier pod rząd nawet będąc tym ''lepszym''

Opublikowano

Ciekawe, bo już mam taki ELOHELL, że nie mogę nić wygrać. Czasami wygram 2 gry pod rząd, a potem 10/15 lossów, gdyż w team'ie mam trolla/afk'a/nie zrobią remaka, bo zabili 2 razy i myślą, że carry są/innego typu gówno co zamiast deffować biega po mapie. Nie mam już sposobu, aby wbić LP, bo z góry wiem, iż mój team G5/S1/S2 to ścierwo co do ludzi z B5 brakuje im 50 dywizji. Może mi ktoś wytłumaczyć czemu mój team to zawsze są 0, bezmózgi, downy co padną i feeduja albo wyjdą, bo już lose jest, zamiast deffować czy próbować grać dalej. Dalej chcecie mi wmówić, że to minie? Od miesiąca tak mam i ch*ja się poprawiło. 

Mam rady dla osób z podobnym problemem. "Pie.dolcie te konta i róbcie nowe, bo i tak nie wyjdziecie."

Wstaw swoje opgg :) Wgl każdy kto tak płacze powinien to robić, wtedy widać jasne statystyki a nie :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Po długich zmaganiach w niskim elo, mogę z dumą powiedzieć, że wypowiedzi 90% osób z tego tematu nadają się do podtarcia odbytu podczas wypróżniania.

Oddawanie killi jest bez sensu - tak jak gadanie, że wszystkiego nie można wygrać. Nie bardziej mylnego, skwituję ten temat słynnym powiedzieniem "stay in silver".

jljDXTP.jpg

Bez pozdrowień.

Opublikowano

Nie isteniej takie coś  jak elohell :) W każdej lidze będziesz miał gry w których ty wygrasz, a reszta przegra. 

Opublikowano

Nie dziw się jak brałeś wszystkie kille, i nie dałeś się nafeedować swojemu adc. Nikt nie miał jak Ci pomóc w carry

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...