Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co zrobić gdy ktoś dostaje 2 kompasy ?

TheEdwinekPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiec chodzi o to, że ostatnio na tym forum zapytałem o skrypt żeby przy wejściu na serwer dostawać item oczywiście skrypt ten zadziałał, ale teraz poszukuje 2 skryptów na to, bo gdy ktoś wejdzie na serwer dostaje zegarek a gdy wyjdzie i wejdzie dostaje kolejny i ma 2 zegarki ja bym tego nie chciał tylko żeby było tak, że jak ktoś wychodzi z serwera odbiera mu itemy a gdy wchodzi znowu mu je daje. Teraz kolejny skrypt co zrobić żeby jak jakiś gracz znajdzie sposób na wywalenie zegara oczywiście mam flage, ale na creative można to usunąć tym X i co zrobić żeby gdy naciśnie się np na niebo item znowu pojawi się w ekwipunku i żeby był na danym slocie

Opublikowano

Kompas:

on join:
    if player has compass:
        stop
    else:
        give 1 compass to player
        stop
#w sumie mozna skrocic, ale to co 

Zablokowanie dropu i wywalanie:

on inventory click:
    if "%clicked item%" is compass:
        cancel event

on drop:
    if "%droped item%" is compass:
        cancel event

#wiem ze chcesz zegar, ale po prostu sobie pozmieniaj z "compass" na "clock" wszystko 

JAVA <3

Opublikowano

Albo coś źle wpisuje albo ja nie wiem podam to co ja wpisuje

Kompas:

on join:
    if player has clock:
        stop
    else:
        give 1 clock to player
        stop

Blokowanie itemów:
on inventory click:
    if "%clicked item%" is clock:
        cancel event

on drop:
    if "%droped item%" is clock:
        cancel event

I mi to nie działa dalej dostaje 2 kompas a niszczyc itemy dalej moge
Opublikowano

Albo coś źle wpisuje albo ja nie wiem podam to co ja wpisuje

Kompas:

on join:
    if player has clock:
        stop
    else:
        give 1 clock to player
        stop

Blokowanie itemów:
on inventory click:
    if "%clicked item%" is clock:
        cancel event

on drop:
    if "%droped item%" is clock:
        cancel event

I mi to nie działa dalej dostaje 2 kompas a niszczyc itemy dalej moge

...

Usunales poprzedni skrypt?

Wgrales poprawnie nowy skrypt? Jakies bledy po wpisaniu "/sk reload <nazwa_skryptu> "  ?

JAVA <3

Opublikowano

To znaczy ja mam 3 skrypty i mam tylko jeden który mi działa on własnie daje mi zegar gdy wejdę na serwer podam tam co wszystko pisze:

Skrypt który daje mi zegar:

on join:
    if player doesn't have compass:
        give 1 clock to slot 1 of player's inventory
        give 1 clock named "&c&lWybierz tryb gry &7(&ekliknij prawym&7)" to player

on drop:
    if dropped item is compass:
        cancel event

A to co ty mi dałeś czyli te skrypty o które prosiłem mi nie działają a ja tylko tam poprawiałem to co u góry, że zamiast compass to wpisałem clock. Jak wpisuje /sk reload nie mam żadnego błedu chodzi o to, że w 1 skrypcie mam ten co mi daje kompas a te reszte 2 co mi dałes to wgrywam poprawnie plis .sk nie wiem o co chodzi może mam to wgrać w tym jednym skrypcie ? 
Opublikowano

.. jezu, nie znasz sie chociaz 5% na skryptach a robisz serwer, to forum staje sie rakowe..

on join:

przeciez tu 2 razy daje zegar..

Wytabuj moj kod co ci dalem @?up, i usun ten stary.

A to co ty mi dałeś czyli te skrypty o które prosiłem mi nie działają

No normalnie zaraz mi nerwy puszczą, "nie dziala" - co mnie to obchodzi? Mnie obchodza szczegoly. Ja czaruje? Skad mam wiedziec co konkretniej ci nie dziala?

Zakladajac ze masz nie wiecej niz 11 lat pewnie kodu nie wytabowales i piszesz "nie dziala"

JAVA <3

Opublikowano

zamień na

give 1 clock named "&c&lWybierz tryb gry &7(&ekliknij prawym&7)" to player's inventory

banner.png

Opublikowano

Źle mnie zrozumiałes to co jest u góry daje mi jeden zegar, ale za każdym wejsciem na serwer daje mi kolejny a mi chodzi o to zeby mi nie dawalo tego 2 kompasu ...

Opublikowano

Aaa dobra.

zamień tam "if player doesn't have compass:"

na "if player doesn't have clock named "&c&lWybierz tryb gry &7(&ekliknij prawym&7)":

banner.png

Opublikowano

Źle mnie zrozumiałes to co jest u góry daje mi jeden zegar, ale za każdym wejsciem na serwer daje mi kolejny a mi chodzi o to zeby mi nie dawalo tego 2 kompasu ...

Opublikowano

No to nie wiem czy umiesz czytac, ale tutaj 2 razy daje zegar.

on join:

Po prostu usun jedna linijke, odpowiadajaca za give :O

JAVA <3

Opublikowano

zamień na
       give 1 clock named "&c&lWybierz tryb gry &7(&ekliknij prawym&7)" to player's inventory

Tak zrobiłem dzięki nawet nie wiem co to dało ale chodzi mi tu o to że mam czysty ekwipunek wychodze z serwera i znowu wchodze dostaje JEDEN kompas i gdy znowu wychodze i wchodze mam 2 kompasy a ja bym chiał ciągle mieć jeden kompas już mnie rozumiecie ?

Opublikowano

on join:

To ty czytać nie umiesz.

Dlaczego ma sprawdzać czy ma compass

skoro to daje 1 clock...

banner.png

Opublikowano

on join:

To ty czytać nie umiesz.

skoro to daje 1 clock...     

if player doesn't have compass:

skoro to daje 1 clock...

No tak, nie zauwazylem, bo na poczatku zrobilem kompas i po prostu przerobilem na clock a nie zauwazylem tej linijki :v

@topic

usun wszystkie skrypty odpowiadajace za ten zegar czy cos tam i wgraj to

on join:
    if player doesn't have clock:
        give 1 clock to player

JAVA <3

Opublikowano

NIE CHODZI MI O TO ZE W TYM SKRYPCIE TO DOSTAJE SKRYPT CO MI DAJE KOMPAS ZOSTAWMY W SPOKOJU ON JEST DOBRZE NO CHYBA ZE TAM COS TRZEBA WPISAC UWAGA WKLEJAM JESCZE RAZ CO NAPISALEM BO MOZE KTOS NIE PRRZECZYTAL Tak zrobiłem dzięki nawet nie wiem co to dało ale chodzi mi tu o to że mam czysty ekwipunek wychodze z serwera i znowu wchodze dostaje JEDEN kompas i gdy znowu wychodze i wchodze mam 2 kompasy a ja bym chiał ciągle mieć jeden kompas już mnie rozumiecie ?

Usunalem ta linijke co mi kazaliscie ale jest tak jak tu napisalem

Opublikowano

on join:

#ew.

on quit:

clear player's inventory

JAVA <3

Opublikowano

Jest dobrze tylko jest jeszce cos zeby mi odbierało juz na zawsze i przy wejsciu na serwer dawało znowu ? Bo teraz to jest ok tylko dziala to w ten sposob ze gdy wychodze odbiera mie te itemy a gdy wchodze znowu mi je daje i dalej mam 2 zegary jest cos takiego do dopisania jeszcze ?

Opublikowano

Kurde no nie rozumiem, skoro ci czysci itemy to jak masz znowu dwa zegary?

Przeciez pisalem ze masz to wrzucic;

on join:

on quit:
    clear player's inventory

JAVA <3

Opublikowano

Dobra działa udało sie dzięki wam chłopaki i sory za nerwy ogolnie to tam wprowadzilem poprawke usunalem 1 literke i dziala dzieki ! :)

Kurde no nie rozumiem, skoro ci czysci itemy to jak masz znowu dwa zegary?

Przeciez pisalem ze masz to wrzucic;

on join:

on quit:
    clear player's inventory

Jeszcze jedno co zrobic zeby jak ktos zniszczy ten item na creative i nacisnie w niebo to znowu mu sie pojawi ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...