Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co Sprawia Że Kowal Ulepsza ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jestem nowy na tym forum i gdy zobaczyłem te tutoriale do servów serio się zdziwiłem ze to już tak poszło na przód :P pamiętam jeszcze jak jedyne prywatne servy to chińskie servy bez żadnych zmian....

Nie ważne w każdym razie co sprawia, że kowal ulepsza ? chodzi mi o to ze postawiłem w mieście nowego NPC i chce by on tez mógł ulepszać.

Nie chce gotowego skryptu tylko jakiegoś objaśnienia bo będę to edytował by ulepszał np tylko łuki itp.

Z góry wielkie dzięki.

sygna.png
Opublikowano

W tabelce gdzie masz daną broń to ustawiasz npcka który odpowiada za ulepszanie...

Zapraszam do tutka z epickimi broniami i tam można wywnioskować...

Opublikowano

To jest ukryta treść, proszę

zawartosc blacksmith.quest

moja rada - sproboj skopiowac pliczki zaczynajace sie na upgrade z katalogu kowala w filezilli do folderu innego npc

//edit: albo zmien mu tekstury na jakiegos innego npc i zrob sobie questa

//edit2: polew :D

Przeszukałem całe item_proto i refine_proto nigdzie nie znalazłem 20016 (ID kowala). O które pliki chodzi ?

szuka się w mob_proto ;]

Kowal to nie item :)

Kowal to nie ID ulepszania (refine - udoskonalac)

57199140501148694665.png

Opublikowano

szuka się w mob_proto ;]

Kowal to nie item :)

Kowal to nie ID ulepszania (refine - udoskonalac)

Wiem o tym ze kowal to MOB (npc i moby to jedno tylko inna ranga) ale jak napisał wyżej harsay przy itemku pisze jaki npc potrafi go ulepszyć, wiec szukałem w item_proto i refine_proto, w mob_proto kowal nie rozni sie niczym od innych npc w mieście.

Co do zmian tekstur to odpada, bo nie chce tworzyć drugiego kowala o innym wyglądzie. Zauważyłem (szybki jestem co ? xD) ze mozna ulepszać kd na +4 i +5 w dolinie. Okienko ulepszania jest identyczne do kowala, wiec to ten sam skrypt, jednak działa tylko na KD.

sygna.png
Opublikowano

Nie działa tylko na KD , działa na przedmioty z :

500 < Refine_set < 600

i ulepsza się je u seona. Reszta u kowala. Za to że kowal ulepsza odpowiada plik game, i nic z tym nie zrobisz.

Saying Java is good because it works on all operating systems is like saying anal sex is good because it works on all genders.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

dolanczam sie do pytania lezeli mozna ale to chyba jest w jakims quescie

211c73cd6486beb.gif

Minecraft

odkrywcai.pngwolftamer.png

Odkrywca

Wolfer:Lubie pieski:P

Jeżeli jesteś człowiek to kliknij na obrazek:

baner6.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...