Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta SD nie może przenieść plików

Mylittleeanime

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jakiś czas temu nagrałem kilkuminutowy film, który został  zapisany na karcie pamięci. Zauważyłem że zacinał się od w kilku miejscach, przez co musiałem przesuwać go dalej, aby kontynuować oglądanie. Pomyślałem że potnę go po prostu na mniejsze części, bądź zgram na komputer. Tutaj pojawia się problem. Karta pamięci mimo, że pokazuje stan wypełnienia w 70%, nie widzi ani jednego elementu, który się na niej znajduje :)

Ktoś ma jakiś pomysł jak można odzyskać te dane?

(załączam screeny)
PS: w tym momencie karta pamięci znajduje się w aparacie. 

post-1039928-0-78604400-1494598479_thumb.png

post-1039928-0-83267800-1494598482_thumb.png

post-1039928-0-71959000-1494598484_thumb.png

Opublikowano

Podłącz kartę bezpośrednio do komputera, bez użycia lustrzanki. Tego typu adaptery możesz dostać na allegro za kilka zł (często są też w laptopach, więc jeżeli masz możliwość, to spróbuj w ten sposób.

Ja z Nikonem D3100 nigdy nie miałem takiego problemu, więc trudno zgadnąć, co jest przyczyną.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Niektórzy formatują kartę na kompie co nie powinno się robić wcale !  kartę najlepiej włożyć do aparatu , formatować i  nie używać a już tym bardzie nie formatować pod jakimkolwiek Windowsem! 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Podłącz kartę bezpośrednio do komputera, bez użycia lustrzanki. Tego typu adaptery możesz dostać na allegro za kilka zł (często są też w laptopach, więc jeżeli masz możliwość, to spróbuj w ten sposób.

Ja z Nikonem D3100 nigdy nie miałem takiego problemu, więc trudno zgadnąć, co jest przyczyną.

Zrobiłem tak jak kazałeś i niestety wciąż karta "nie widziała" żadnych plików. 

JEDNAK! Spróbowałem tego samego na laptopie i ku mojemu zaskoczeniu tutaj nie było problemów.

Laptop jest na Ubuntu, nie wiem czy to mogło mieć jakieś znaczenie ale wolę napisać.

Dziękuje wszystkim za pomoc. Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...