Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Steam] Czy za kradzież karty Steam za granicą coś grozi?

lelek1233

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zaistniała sytuacja, w której ziomek za 50$ w karcie Steam chciał sprzedać mi konto w pewnej grze. On jest bodajże ze Stanów.

Ja mu dałem kod a on poprostu przestał odpisywać. Czy grozi mu jakaś odpowiedzialność karna jeśli zgłoszę sprawę na policje?

Opublikowano

Nie wiem czy jest sens zgłaszania tego na policję, tym bardziej, że koleś jest z USA. 

Gdybyś te konto kupił przez jakąś stronę, np. aledrogo to miałbyś szanse z ich pomocą te pieniądze odzyskać. 

Wygląda to tak jakbyś mu dał 50$ za darmo. 

185241494535326637230.png

Opublikowano

I dlatego do ludzi z innych kraju jak i z naszej pięknej Polski trzeba mieć ograniczone zaufanie. Polska policja nie będzie miała po co go szukać bo sądzę że te poszukiwania będą bardziej kosztowne niż sama skradziona rzecz, a udowodnienie kary może być nie lada wyzwaniem jeśli złodziej pisał w innym języku i nie podawał żadnych konkretów. Także daj sobie spokój, będziesz miał nauczkę że w tych czasach nie ufa się nikomu zwłaszcza jeśli chodzi o wirtualną gotówkę.

76561198102300375.pngAddFriend.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...