Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prawo jazdy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kiedys pisalem tutaj o wyborze motocykla.

Rozmyslilem sie nad 125 ccm. Za rok bede zdawal na samochod.

Jak to wyglada, jak bede chcial zdac w tym samym czasie na kat. B i kat. A2, czyli na 2 kategorie na raz?

CavernousEarlyIcelandichorse-size_restricted.gif

Opublikowano

No to tak jak logika podpowiada, robisz jedno prawo jazdy i drugie.

Umawiasz się na jazdy tak by nie kolidowały ze sobą, a nauki teoretyczne ze znaków drogowych powinni, Ci raz zrobić (jeśli robisz w tym samym ośrodku nauki jazdy).

Co do egzaminów, to wszystko będziesz robił osobno.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Mając prawo kat B możesz jeździć motocyklem do 125 cc, więc nie ma sensu zaczynać na to osobnego kursu. O ile ofc umiesz jeździć na motocyklu.

Opublikowano

Są możliwosći zrobienia np A i B na raz, w tym samym czasie. Kat A2 pozwala na jazdę motocyklem o większej mocy niż 125, A1 od 16 do max 125 można, A2 większe pojemności, A to wiadomo od 24 lat, no chyba że masz a2 to od 21 albo tam od 22 lat. Są takie mozliwosci robienia A2+b na raz jak pisałem i polecam, ja w tym roku będę własnie tak robić :) A2+B, a po tym zakupuję R6 albo cbr'ke 600tke 

Dodatkowo jak będziesz robić na raz A2+B są zniżki :)

Opublikowano

Są możliwosći zrobienia np A i B na raz, w tym samym czasie. Kat A2 pozwala na jazdę motocyklem o większej mocy niż 125, A1 od 16 do max 125 można, A2 większe pojemności, A to wiadomo od 24 lat, no chyba że masz a2 to od 21 albo tam od 22 lat. Są takie mozliwosci robienia A2+b na raz jak pisałem i polecam, ja w tym roku będę własnie tak robić :) A2+B, a po tym zakupuję R6 albo cbr'ke 600tke 

Dodatkowo jak będziesz robić na raz A2+B są zniżki :)

Wlasnie tak chce zrobic. :) Bierz cebre ;D

Mając prawo kat B możesz jeździć motocyklem do 125 cc, więc nie ma sensu zaczynać na to osobnego kursu. O ile ofc umiesz jeździć na motocyklu.

125 ccm to jest A1, ja chce A2, czyli do 600 ccm.

Opublikowano

W OSK dostaniesz pewnie zniżkę z racji tego, że robisz 2 kursy jednocześnie. Na teorii możesz mieć jakieś tam dodatkowe rzeczy związane z motocyklami, ponieważ pewnie będziesz miał wykłady z grupą na kategorię B. Za egzaminy w WORDzie żadnych zniżek nie masz.

Opublikowano

A to nie jest tak, ze musze miec choinke? Ze najpierw na 125 ccm, potem 600 ccm? Bo chyba nie moge od razu robic na A2.

Opublikowano

Można robić nawet od razu A ( na każdy ), tylko musisz mieć albo odpowiedni wiek, albo 2-letnie doświadczenie z mniejszymi motorami.

Czyli moge zdawac A2 nie majac doczynienia z AM i A1?

Opublikowano

Można robić nawet od razu A ( na każdy ), tylko musisz mieć albo odpowiedni wiek, albo 2-letnie doświadczenie z mniejszymi motorami.

Czyli moge zdawac A2 nie majac doczynienia z AM i A1?

No oczywiście że tak, nie ma żadnych ograniczeń, jak nawet nie będziesz miał A1 AM A2 to będziesz mógł A robić

Opublikowano

Teorie możesz zdawać za jednym razem, dojdzie Ci kilka pytań specjalistycznych na A2. Praktykę musisz zdawać osobno, pozdrawiam

Opublikowano
17 godzin temu, WooToo napisał:

Teorie możesz zdawać za jednym razem, dojdzie Ci kilka pytań specjalistycznych na A2. Praktykę musisz zdawać osobno, pozdrawiam

Jemu chyba chodzi o to czy jeden egzamin teoretyczny na dwa praktyczne.

Więc to co napisałeś potwierdza moją wypowiedź powyżej.

WORDy nie mają łączonych egzaminów, a więc osobno musi podejść do B i osobno do A2.

wykończę cię jak podatki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...