Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z FPS - częste spadki.

CYFER_2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem mianowicie mam zbyt mało fps jest ich 76 na tylu sie zatrzymuje i sa spadki do 40 50 fps i chcialem prosic o pomoc ponieważ wczesniej mialem windows 7 x64 i normalenie na na grafice standardowej mialem 120 130 fps gdy zrobilem windows 10 x64 wlasnie tak sie dzieje czułość myszy jest zamulona przycina niewiem co jest przyczyna prosił bym was o pomoc.
Parametry Laptopa ASUS R556LJ windows 10 x64
Proc:Intel®Corei3 5010UCPU@ 2.10 GHz
Karty Graficzne:Intel® Graphics 5500 Nvidia GeForce 920m 2gb
RAM:4gb

Opublikowano

Po zmianie na w10, twój laptop pracuje na z integrowanej karcie graficznej Intela 5500. Uruchom np. WoTa i program GPU-Z. Zobaczysz na jakiej karcie pracuje obecnie laptop. Pamiętaj, najpierw grę, później program.

Jeśli pracuje na Intelu 5500, to musisz zmienić na GForca.

Nie znam twojego lapka, ale wgrałbym jeszcze raz sterowniki do karty GForce 920m. Restart. I gra, program, lulasz na GPU-Z jaka karta. Jeśli nadal, to musisz poszukać ustawień w biosie, może. Nie znam lapka, także, tu kończy się moja pomoc.

test

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...