Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki to mod + pytanko o mody techniczne.

dobryziomxxl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Planuję zrobić własną paczkę modów tylko dla siebie i mam do Was parę pytań.

1. Na której obecnie wersji najbardziej opłaca się grać? Kiedyś grałem z modami na 1.7.10. Wiem, że teraz jakaś najnowsza jest 1.11.2 z tego co pamiętam, ale nie wiem czy wszystkie mody będą dostępne na tą wersję.

2. Jak nazywa się mod, który dodawał do gry stół i wyglądało to tak, że np. wkładasz do niego diament i dostajesz powiedzmy 2500 energi. I tą energię możesz wykorzystać do wymiany powiedzmy kamienia, który jest warty 1 energię i za 1 diament można mieć 2500 kamienia (to z każdym materiałem tak działało) On był taki płaski, chyba czarno różowo biały.

3. Mam zamiar grać na modach technicznych i jakimi modami warto się zainteresować? Aktualnie to biorę Buildcraft oraz Industrialcraft, ale może jest jeszcze coś ciekawego?

- Przydałby mi się jeszcze taki mod, co jak się otwiera ekwipunek to ma się wszystkie itemki coś jak TMI ale po najechaniu na przedmiot jest jego crafting, nie mam pojęcia jak się nazywa coś takiego.

Nie chcę gotowych paczek dlatego proszę o nie podsyłanie takich pomysłów, dzięki.

Opublikowano

Serwer na modach technicznych jest fajnym pomysłem, nawet bardzo opłacalnym (np. techblock.pl)

1. Najnowsza wersją minecraft (pluginy są aktualizowane)

2. Ten mod to Equivalent Exchange

3. Dużo jest ale ja bym polecił; Mekanism, BigReactors, Advanced Solar Panels, Advanced Mechines, EnderIO, EnderCore, EnderStorage, ExtraUtilities, Enviromental Tech, Engineers WorkShop, Iron Backpacks, NEI, Chisel, Chisel and bits, Modular Force Field System, Project Red, Refined Storiage, Refined Relocation, Reliquary, Refined Storage, RFTools, RFTools Control, Thermal Expansion, Thermal Foundation, Tinker's Construct

Modyfikacje brane z tej paczki (bardziej zoptymalizowana niż miałbyś wgrywać do zwykłego mc) https://www.feed-the-beast.com/projects/ftb-beyond

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...